Свържете 2 матрака: Ето как работи

Ако са събрани два матрака, в средата има пролука, известна още като пукнатина за посетители. Това е много досадно, когато искате да прегърнете партньора си в леглото. Но това не означава, че трябва да си купите матрак в цял ръст веднага. Изобщо не е трудно да свържете 2 матрака.

Намалете и избелете празнината

За да се свържат 2 матрака, са необходими две различни действия: Двата матрака трябва да се държат заедно, така че пролуката да е твърде малка, а пролуката трябва да се избели или чрез "запушване", или с непрекъснат слой. и двата матрака. За да направите това, трябва:

  • Прочетете също - Стандартният размер на матраците
  • Прочетете също - 2 матрака или голям?
  • Прочетете също - матраци, които имат свойства, подобни на водно легло
  • Клин за матрак или матрак
  • Покривало за матрак или монтиран чаршаф

От специализираната търговия: клинът на матрака

В специализирани магазини или онлайн ще намерите така наречените любовни мостове, клин на матрак, който се разширява към върха и по този начин затваря пукнатината. Такъв клин струва около 15 евро.

Топче за матрак

Вместо клин за матрак, можете също да свържете вашите матраци с матрак. Това е „мини матрак“ с дебелина няколко сантиметра, който се поставя по цялата ширина на леглото. Поради допълнителния дебел слой подложка, празнината е едва забележима, особено ако се уверите, че матраците са плътно прилепнали. Това работи най-добре с монтиран чаршаф или покривало за матрак.

Монтирано покривало и / или матрак

Купете монтиран чаршаф или още по-добре покривало за матрак, в което се вписват и двата матрака. По този начин двата матрака се държат заедно, така че разликата да е минимална. Сега добавете клин за матрак или матрак и вече имате усещането, че лежите на един матрак.

Подложки за дюшеци

В допълнение към клина на матрака е полезен матрак. Това е изтеглено по цялата дължина на двата матрака и не само предлага еднаква повърхност, но също така държи матраците заедно благодарение на затварянето му. Освен това предпазва матраците от мръсотия и влага и по този начин повишава хигиената в леглото. Можете да разберете повече предимства на матрака тук.

Съвети и трикове Наличието на два матрака вместо само един голям предлага няколко предимства. По този начин всяка страна може да бъде адаптирана към специалните навици на съня на партньора. Събрахме за вас това, което говори в полза на това да имате два матрака вместо един голям.