6 навика, които влошават менструацията ви

Спазми за дни, глад и лошо настроение - благодаря, майко природа. Това, което много от нас обаче не знаят, е, че определени навици влошават периодите ни. Ето нещата, които трябва да избягвате през дните нататък.

Наистина ли зависи само от майката природа?? В крайна сметка тя ни вкара в тази бъркотия - или може би не? Не точно! Всъщност имаме някакво съучастие.

1 Шоколадът може да влоши менструалната болка

Гореща чаша какао, блокче млечен шоколад или цяла чаша сладолед: всеки има собствен личен утешител и имате нужда от него още по-спешно през периода. Проблемът: За съжаление те изобщо не помагат - напротив.
Млечните продукти съдържат киселини, които увеличават спазмите и дори причиняват газове. Освен това съдържащата се в нея захар може да предизвика промени в настроението. Затова дръжте ръцете си далеч от шоколада.
Прочетете за това: Глад в PMS: 5 брилянтни съвета

2 Грешки в хапчетата могат да бъдат виновни

Менструалната болка често се дължи на дисбалансиран хормонален баланс. Хормоните, съдържащи се в хапчето, теоретично могат дори да намалят менструалната болка, освен ако хапчето не се приема редовно. Тогава той може да обърка целия ви хормонален баланс. Резултатът: болка и евентуално нежелана бременност.

Съвет за четене: Сбогом болки в стомаха: 5-те най-добри домашни лекарства за болка в периода

3 Прекомерен кофеин

За съжаление любимият ни стимулант може да свива кръвоносните съдове. Резултатът е лоша циркулация на кръвта и повишени спазми. Колкото и да е трудно, по време на менструация трябва да се избягват кафе, кола и енергийни напитки. Между другото същото се отнася и за алкохола.

4 Твърде много стрес

Стресът може да ни разболее, да остарее и дори да влоши периодите значително. Спазмите могат да станат по-изразени, да се появят главоболия и продължителността на менструацията също да се промени значително. В най-лошия случай може дори да няма менструален цикъл.
Повече за това: Без период и все още болки в корема?

5 виновна спирала

IUD контрацепцията може да има редица ефекти върху менструацията. Особено се казва, че спиралите на медта правят периода по-силен и по-дълъг. Освен това менструалната болка може да стане по-интензивна.

6 Липсата на сън влошава вашите менструации

Тези, които не получават достатъчно сън, трябва да се борят със стреса. Както вече научихме, тези, които са под стрес, получават по-лоши периодични болки, могат да станат мрачни и дори да имат колебания в цикъла. Не звучи много привлекателно. И така: поглезете се с осем часа сън за красота!

Подуване:

  • Pro familia
  • Onmeda.де