6 неща, които ни дразнят за родителите ни

За нашите родители ние винаги оставаме детето, независимо дали сме на десет, двадесет или тридесет години. И затова те вероятно никога няма да спрат да се намесват в живота ни....

Няма значение дали вие сами сте майка, управлявате собствено домакинство и успешно ли се изкачвате по кариера по години от години: За нашите родители ние винаги оставаме малките. Вашите деца да се грижат и да им дават важни съвети за живота. В някои ситуации обаче те просто го означават твърде добре.

Ето шест неща, които наистина могат да ни подразнят у нашите родители:

Те се намесват навсякъде

"Отлична позиция се освободи в компанията на моя приятел Сабин. Може би искате да кандидатствате там някога..."Благодаря за този добронамерен съвет, но вече пет пъти заявих, че обявата за работа във фирмата на Сабин изобщо не ме устройва. Както и да е, вероятно ще трябва да откажете тази приятна оферта още пет пъти.

Отнасят се с вас като с малко дете

Всъщност е наистина сладко, когато родителите все още се притесняват за вас, сякаш сте малко дете, на което е позволено да ходи до училище само за първи път. Но: Оттогава минаха много години и ние застанахме на крака. Вече можем и без диалози по следния начин: "Проверили ли сте въздушното налягане??"" Да, татко."" И имате ли нужда от стъргалка за лед?"" Не, татко."" Но бъдете внимателни на път за вкъщи, не карайте прекалено бързо по завоите. Може да замръзне."

Вие знаете всичко по-добре

Разбира се, родителите ни имат много повече житейски опит, отгледаха ни и всичко се получи доста добре. Но: Наистина ли това им дава право да оставят знаещите да висят в напреднала възраст? Независимо дали става въпрос за отглеждане на деца, хранене, избор на място за почивка или закупуване на нова кола, те винаги знаят какво точно трябва да е най-доброто за нас.

Устойчиви сте на съвети

Ако вие сами искате да се отървете от добронамерените съвети и се осмелите да посочите на мама или татко, че не може да навреди от време на време да ходите на профилактични медицински прегледи или да превключвате предавка, те реагират пренебрежително. "Глупости, това е просто дреболия - добре съм " е типично изречение, което след това можете да чуете.

Не можеш да се справиш с критика

Родителите знаят всичко по-добре. Поне това имат предвид. И горко, след като им обясниш, че са допуснали грешка или грешка. Тогава бързо може да се случи да отидат до тавана или да не докладват, че са обидени няколко дни.