6 причини, поради които трябва да пътувате през зимата до Исландия

Почивка в Майорка са твърде топли и омразите да ви стигнат между тълпите през центъра на Париж? Тогава островът е правилната дестинация за вас. Но дори и да можете да отидете изцяло на лятна ваканция, трябва да пътувате до Исландия през зимата. И ви казваме защо!

Вулкани, водопади, лава, ледници, черни плажове, гейзери и фиорди. Природата на Исландия е дива и недокоснатост и често действа почти нереално. Това е точно това, което Исландия е толкова специална. Просто няма сравнение между Исландия и друга страна. Въпреки че страната винаги се е утвърдила през последните години като дестинация, тя все още е почти изоставена извън известните забележителности.
Ако мислите сега: през зимата до Исландия - това е твърде студено!, Трябва да коригираме този клише директно правилно. Тя е явно по-топла в Исландия през зимата, отколкото например в Ню Йорк, защото потокът на Персийския залив мина покрай Исландия, осигурява умерен климат. Това рядко е по-студено от -5 ° C дори през зимата. Имаме шест причини за вас, защо трябва да пътувате през зимата до Исландия!

Можете да пазарувате директно на Amazon Travel

1. Чуденето на черния плаж на Вик

Исландия е страна, пълна с дива красота, чийто пейзаж носи чудо. И точно през зимата, страната ще бъде магическа, защото снегът носи всичко на блясъка. Абсолютно трябва да е спящото село Vík í mýrdal в южната част на Исландия. Черният плаж с камъчета със своите скални образувания и базалтови колони вече е впечатляваща за себе си. Но сте стоят на черен плаж, на който е сняг? Забележително, че със сигурност няма да забравите толкова бързо!

2. Отпуснете се в гореща пролет

Исландия не се изисква напразно от огън и сладолед, защото има безброй вулкани и ледници. Но преди всичко това е в Исландия: GeyseRe, кални басейни и горещи източници. Поради високата геотермална активност в цялата страна има естествени горещи извори, които канят да плуват. И какво има по-добре от скачането през зимния пейзаж на Исландия в горещ извор и се затопли във водата?
Добре известният източник е синята лагуна, която се намира в средата на лава и има изключително синя вода. Междувременно, природата баня е много пренаселена поради популярността си. Затова ви препоръчваме един от естествените басейни, които лежат директно в природата. Близо до златния кръг в Рейкявик се намира, например, тайната лагуна, естествена баня с груб чар. Може да се стигне друг геотермален басейн в селото Hveragerði от където можете да се разхождате до топла река.

3. Попадат в барабана на исландския въздушни вълни

Капиталът на Исландия е само около 123.000 жители, но който е бил тук, бял: Рейкявик е всичко друго, освен спящо гнездо. Хип бутици, цветни къщи, уютни кафенета, улично изкуство и страхотни барове са излезли тук. Всяка година през ноември се провежда музикален фестивал на Исландия. През това време в Рейкявик има извънредно положение. Многобройните посетители ободряват малките улички на града и се забавляват с многобройните концерти. Исландски, както и на международно известни групи, играят няколко дни на различни места в града. Някога са имали концерт в църква или в фризьорския салон? След това е времето! За всички любители на музиката и къмпинг муфелски, фестивалът е успешен сорт до преливите фестивали в Германия.

4. Виж северни светлини

Абсолютният акцент в зимна почивка на север може да не липсва в нашия списък, разбира се. Тъй като северните светлини определено са едно от нещата, които трябва да сте видели! И можете да видите, че през зимата, ако е тъмно, разбира се, особено добре. Имате най-добрия шанс, ако сте малко от града, за да избягате от светлинното замърсяване. И след това просто чакайте и се надявам. Ако имате късмет, бързо откривате магическите, танцуващи светлини в небето.

5. Купете истински остров прах

Допуска се: Исландия Pullis не са модерните режими. Но те са супер топли и наистина автентичен сувенир. Особено ако сте в зимата в Исландия, тя не може да навреди, за да получите топъл пуловер. И за какво говори, дори и да се върнете у дома, нито да влезете в новия си пуловер? В Рейкявик има многобройни магазини, които продават така наречената лопапеза. Въпреки това, ръчно трикотажните пуловери имат цената си за 120 евро, трябва да пропуснете средно.

6. Насладете се на златния час цял ден

Знаете ли този момент, когато слънцето вече е дълбоко в небето? Когато сенките са по-дълги и всичко се потопи в златната светлина, почти всичко изглежда хубаво. И само за фотографи, златният час, разбира се, е мечта. Лошата новина Първо: През декември е светло в Рейкявик само четири часа. Добрата новина: докато е светло, слънцето стои толкова дълбоко през цялото време, колкото ще изчезне същото. Това ви позволява да се насладите на магическата светлина на златния час през целия ден!

Дневник за пътуване, за да улови опита ви, можете да пазарувате директно в Amazon.