7 гениални домашни хакове: Измиването на дрехи никога не е било по-лесно!

Да, прането на дрехи е наистина досадно. За щастие има тези 7 гениални трика, които могат да ни спестят много време и стрес пред пералнята и сушилнята.

1. Вода за уста срещу воня в пералната машина

Това, което работи за нас, работи и в пералнята! Нашият трик срещу миризливата миризма в барабана: Просто поставете половин чаша, пълна с вода за уста в машината и оставете кратката програма за пране да премине. Всичко вече мирише много по-свежо.

2. Поставете суха кърпа върху влажно пране

Вашето пране просто не иска наистина да изсъхне в сушилнята? След това опитайте този трик: Просто сложете суха (!) Хавлиена кърпа. Това значително намалява времето за сушене!

3. Избягвайте дупки в дрехите с торби от юта

Изключително досадно: ризата или нежната лятна рокля имат малки дупки след пране. Виновниците са предимно затваряне на сутиени или ципове с ципове, които разкъсват тъканта в барабана.
Чантите за пране предлагат лек (наличен тук в Amazon) - или по-евтино: тънки торби от юта! Просто сложете деликатното облекло преди пране и завържете чантата.

4-ти. Сешоар вместо желязо

Гладене в летните жеги? не благодаря! Още един супер бърз и лесен начин да направите блузата без гънки: навлажнете я леко с пулверизатор и след това я преминете със сешоара. Бръчки, сбогом!

5. Спинер за салата като заместител на сушилня

Има дрехи, като фино бельо, които са толкова деликатни, че трябва да ги перете на ръка. Трикът за сушене за ръчно пране: центрофуга за салата (налична тук на Amazon). Просто сложете бельото си и го хвърлете.

6-то. Без статично зареждане и прането изсъхва по-бързо

Сушилните топки гарантират, че прането след сушилнята е по-меко и по-малко статично. Вместо да купувате скъпи топки за сушене или сушилни чаршафи, опитайте този трик: обвийте тенис топка изцяло с алуминиево фолио и я поставете в сушилнята с прането. Ефектът ще ви впечатли!

7-ми. Фризер вместо пералня

Измиването на дрехи е особено досадно, когато в товара има много дънки. Професионалният съвет от експерти по дънки: Мийте дънките си често. Тъй като през повечето време панталоните дори не трябва да се перат.
Вместо това ги сложете във фризера за една нощ. Тогава те отново са чудесно свежи и си спестявате досадното миене. Освен това е нежен към дънките, така че да издържат много по-дълго.

Почистване на бели маратонки: ТЕЗИ трикове, които трябва да знаете!

Вашият браузър не може да възпроизведе това видео.

Видео от Aischa Butt