Изтича изтичането на душ - какво да се прави?

Почти всеки е трябвало да се справя с течаща канализация. Въпреки това, което означава неудобство при нормално измиване или мивки, обаче, могат да подредят сериозни щети на душа. Кои епизоди могат да имат изтичане на душ и как да продължат по него, ще разберете в нашия ръководство.

Възможни щети, причинени от водещ изходящ душ

При нормален дренаж, щетите се виждат на пръв поглед: шкафът или земята са влажни. Поради това щетите могат да бъдат намерени бързо и също така да бъдат фиксирани толкова бързо, колкото бързо. За разлика от това, на пръв поглед не се вижда на пръв поглед. Следователно могат да възникнат огромни щети.
Във всеки процес на душа се консумират около 50 литра вода - в зависимост от тежестта на течовете, 10 - 50% могат да проникнат в строителното вещество.
Само с 2 души в домакинството SEEPHOP SO 300 - 1500 литра вода на месец на етажа, одеяла и стени.

Щета

Ако повредата бъде открита само след известно време, няколко кубически метра водна влага може да са влезли в строителната тъкан. Сушенето на сграда е съответно сложно. Следователно е от съществено значение да се възложи измерване на влагата, за да може изобщо да се оцени щетата. Измерването трябва да се извърши на дълбочина най-малко 20-30 см в стените.

Само след оценка на нанесените щети можете да прецените по-точно разходите за ремонт, които ще бъдат направени. Първо определете дали виновникът наистина е течащ канализационен канал, или вратата на душ кабината или душ каналът просто изтича.

Първото нещо, което трябва да направите, е да отстраните теча сами.

  • Разхлабена / изтичаща душ кабина: Често можете дори да направите нещо сами тук. Изпускателният филтър на душ-тавата обикновено се притиска към душ-тавата с дълъг винт. Уверете се, че всички уплътнения са правилно поставени и затегнете винта или. Винтове.
  • Теч в канализационната тръба: Ако душ кабината е правилно и плътно монтирана, трябва да премахнете пода или. отворете стената и проверете за течове в канализационната линия.

След това трябва да се вземат допълнителни мерки за изсушаване на строителната тъкан и да се избегнат допълнителни повреди. Не забравяйте да проверите и зоната точно под душа за повреди. В по-леки случаи използването на устройство за сушене на сгради може да е достатъчно. По-сложни ситуации може да изискват любопитни отворени стени или отваряне на подове и тавани и след това съответното възстановяване.

Във всеки случай се съгласувайте със специализирана компания. Трябва да извършвате деликатна работа само ако имате необходимите специализирани познания!