Абсолютно оправдано или напълно невъзможно? Това кафене изисква лекарско удостоверение за храна без глутен

Правилата в 'White Moose Café ' в Дъблин са доста строги.

През 2016 г. повече хора вероятно ще се ангажират с диетата си от всякога. Здравето и здравословното хранене се превърнаха в огромен пазар. Така че не е изненадващо, че темата за безглутеновото хранене е намерила много последователи - включително тези, които от медицинска гледна точка може изобщо да не се налага без глутен.

За повечето хора това не е голяма работа. Всеки може да яде каквото иска. Но кафенето „White Moose Café“ в Дъблин го вижда малко по-различно.

Вече говорител сподели съобщението чрез страницата на кафенето във Facebook, че в бъдеще ще се изисква медицинско свидетелство за всяка поръчка без глутен в кафенето. Постът във Facebook съобщава за опита, довел до тази драстична мярка. Прочетете го сами:

Зареждане...

"Тази сутрин жена ни попита дали предлагаме и палачинки без глутен. Когато я попитахме дали има целиакия, тя дори не знаеше какво означава думата и след това поръча нормални, богати на глутен палачинки."

(За тези, които сега са объркани: Целиакия е медицински термин за непоносимост към глутен или непоносимост към глутен. алергия към глутен.)

"Отсега нататък всеки гост, който поиска храна без глутен, трябва да покаже медицинско свидетелство, в което се посочва, че има целиакия. Тези вечерящи, които следват безглутеновата тенденция и дори не знаят какво е глутен, могат да се съберат и да ядат нормална храна като всички останали."

С този принос кафенето очевидно е ударило нервите. Над 9 000 души вече са коментирали публикацията, а отговорниците в кафенето са отговорили.

Един потребител написа: "Не знам кой е вашият говорител, но той / тя трябва да промени невежеството си относно непоносимостта към глутен.". Няма да посетя вашето кафене скоро."Тогава кафенето отговори: " Няма да дойдете в близко бъдеще? Кога ще ни посетите?? Бих искал да знам. За да мога да заключа вратата предварително."

Потребител свърза приятел и попита: "Виждали ли сте нещо толкова нелепо??". Отговорът на кафенето на това не продължи дълго. Те написаха: "Казваш " нелепо ". Повечето биха казали изключително смешно. Ето защо тези хора са щастливи, а вие не."

Трябва да се признае: Тези отговори са малко гадни - но и забавни.

Дали кафенето се отнася сериозно към своите искания или не, предстои да разберем, но трябва да им се обърне едно нещо: кафенето е получило много внимание за тази кампания. Безплатна реклама, ако искате. Какво мислите за регламента?