Залепете акрилно стъкло със силикон и на какво трябва да обърнете внимание

Ако искате да залепите акрилно стъкло, трябва да помислите за няколко неща. По-специално, залепването с различни материали понякога изисква различни лепила, въпреки че силиконът не винаги е подходящ. Лепилата от епоксидна смола често са по-подходящи.

Използвайте силикон и други лепила за пластмаса и плексиглас

Плексиглас или. Акрилното стъкло се състои от специални пластмаси, които обикновено са много лесни за залепване. По принцип всички лепила, които работят с разтворители, са подходящи за това, както и много двукомпонентни лепила, въпреки че те са особено подходящи за използване на открито. Лепилата се втвърдяват чрез химическа реакция, което води до високоякостни връзки, които изсъхват относително бързо. За най-добри възможни резултати, ето какво трябва да направите:

  • Прочетете още - Изхвърляне на силикон и на какво трябва да обърнете внимание
  • Прочетете също - силикон, залепващ върху метал и за какво да внимавате
  • Прочетете също - залепване на гума със силикон и на какво трябва да обърнете внимание
  • Отстранете защитното фолио от акрилното стъкло и почистете добре лепилните точки
  • Нанесете лепилото на нишки или точки, ако е необходимо и по цялата повърхност
  • Свържете компонентите в точката на лепилото и ги оставете да изсъхнат

Използвайте силикон, за да залепите акрилно стъкло

По принцип можете да направите връзката и с конвенционален строителен силикон или други видове силикон. Трябва обаче да залепите тази връзка само по цялата повърхност, така че да се установи достатъчно здрава връзка. Освен това трябва да използвате силикона само ако акрилното стъкло не е прозрачно, в противен случай лепилото ще прозира. За съжаление, ясните връзки, както при много други видове лепила, не могат да бъдат направени със силикон.

Използвайте специални лепила на силиконова основа, за да залепите акрилно стъкло

Има силикон за пластмаса или плексиглас, който прилепва добре към повечето видове пластмаса и може да се използва и върху акрилно стъкло. Някои от тези вещества дори са проверени за тяхната съвместимост с храните. Те предлагат много добра адхезия към различни компоненти, имат малка миризма по време на обработката и са много устойчиви на атмосферни влияния или UV светлина. Освен това те са неразяждащи вещества. Възможни области на приложение са местата за залепване, изработени от пластмаса или акрилно стъкло в оранжерии или в зимна градина. Винаги обаче трябва да следвате инструкциите на производителя на съответното лепило, за да можете да създадете постоянни и трайни връзки. Обърнете специално внимание, че лепилните повърхности са чисти, без мазнини и сухи. Ако основните условия са правилни, можете да създадете постоянни и постоянни връзки.