Изхвърлете адвентския венец - за какво да внимавате?

Когато Коледа е точно зад ъгъла и адвентният венец е излязъл от своя ден, той трябва да се изхвърли. Можете да разберете как да направите това правилно и за какво да внимавате при изхвърлянето на адвентския венец в нашата статия.

Компоненти на адвентския венец

Като правило адвентният венец не е особено сложен - но все пак може да се състои от много различни материали:

  • Прочетете също - Поддържане на адвентните венци свежи: Можете да го направите
  • Прочетете още - Адвент венец: Правилна грижа
  • Прочетете още - Адвент венец: модерен и домашен
  • така наречената заготовка
  • Елови клони
  • Тел (или със зелено покритие или със синя отгрята тел)
  • Плочи за свещи или приспособления за свещи (те обикновено могат да бъдат използвани повторно)
  • Остатъци от свещи
  • евентуално. други декоративни предмети, изработени от различни материали

Къде можете да изхвърлите адвентния венец зависи преди всичко от отделните материали. По принцип заготовките, направени от естествени материали и клоните от ела, могат да се изхвърлят в кошчето за органични отпадъци.

Тук се прави изключение за заготовки, направени от стиропор, или ако жицата не се отделя от клоните на елата или от заготовката. След това трябва да се изхвърли с остатъчни отпадъци. Същото важи, ако отделни части са замърсени с восък от свещи.

Ако искате сами да компостирате стария си адвент венец, можете да добавите синята отгрята жица към компоста едновременно. Там се разтваря. Никога обаче не трябва да поставяте зелено покритата тел в компоста.

Обобщение

С изключение на елховите клонки (когато е незамърсена и освободена от жицата), практически целият адвент венец попада в остатъчните отпадъци. Този голям обем боклук година след година също прави правдоподобно да се мисли по-задълбочено за модерна алтернатива на адвентския венец. По отношение на избягването на отпадъци може да си струва.

Използвайте повторно адвентния венец?

Разбира се, не можете да използвате повторно зелени адвентски венци. Алтернативните венци, от друга страна, често го правят. През повечето време трябва да изхвърлите само по-малко трайните части на декорацията (изсушени портокали, мъх, зелена декорация), а останалите често могат да се използват отново през следващата година без никакви проблеми. Алтернативните венци за Адвент, например направени от дърво, така или иначе могат да се използват отново и отново като цяло.

Съвети и трикове Вместо адвентен венец можете да използвате и адвентска свещ: Тя е разделена на 24 дни и свети всеки ден. Съвети и трикове Такава адвентска свещ може лесно да бъде направена и от свещ за кръщене, която все още не е украсена и се предлага в много магазини. След това можете сами да го проектирате и украсите като адвентска свещ. След това просто трябва да предоставите подходящ състав.