Акациево дърво - можете да го нарисувате?

Градинските мебели с външен вид на дърво изглеждат селски и благородно - в някои случаи обаче бихте предпочели бели или други цветни градински мебели. В тази статия ще разберете подробно дали можете просто да рисувате акациево дърво и какво да търсите в подобно начинание.

Боядисване или остъкляване

Що се отнася до дървото, винаги е важно да се прави разлика между слой боя и глазура. По принцип и двете са възможни, но много видове дърво не понасят много добре определени бои. Това включва и дърво от робиния, обикновено наричано акациево дърво.

  • Прочетете също - акациево дърво - каква калорична стойност има това дърво?
  • Прочетете също - акациево дърво или евкалиптово дърво за градински мебели?
  • Прочетете също - акациево дърво - каква цена да очаквате?

Разлика между боядисване и глазура

Слоят боя обикновено е непрозрачен, докато глазурата позволява на зърното да прониква и образува само тънко цветно покритие. Много по-важно обаче е, че боядисването е предимно непрозрачно и не образува дифузионно отворен слой. Това означава, че водните пари вече не могат да излизат от дървото и това е проблематично за много видове дървесина.

Всеки слой цвят също означава, че "работещата " дървесина, която се разширява и свива отново с температурни колебания и колебания на влажността, позволява на покривния слой да се отлепи с течение на времето.

Предимства на глазура върху дърво от робиния

  • Глазурите запазват оригиналния си дървесен характер
  • Глазурите предотвратяват ефекта на посивяване и атмосферни влияния, но не образуват последен слой
  • Остъкленията не скачат и не се превъртат
  • Остъкленията често предлагат и защитата на дървесината срещу вредители (с дърво от робиния, но обикновено не е необходимо, стига да е сърцевина)
  • Глазурите представляват оцветяващо покритие и следователно обикновено са достатъчни за повторно оцветяване

Алтернативи на глазурата

Robinia може да се обработва и със специални оцветяващи масла. Не е възможно да се промени цвета, но маслата също така повишават устойчивостта на атмосферни влияния, намаляват водопоглъщането на дървото (няма повече подуване) и осигуряват ефективна защита срещу посивяване.

В допълнение, омазняването с оцветяване също прави дървото по-еднородно по цвят, което обикновено е от полза за външния вид. Винаги обаче трябва да използвате само маслото, посочено за съответния вид дървесина, тъй като маслата са специално формулирани.

Съвети и трикове Преди боядисване или остъкляване трябва да имате смазано дърво (внимавайте, понякога това може да се направи в завода!) трябва да се шлайфа много внимателно. Боите и глазурите не се придържат към масления слой, той трябва да бъде напълно отстранен.