Акумулаторна отвертка се клатушка и подхлъзва по време на употреба

Обичайните акумулаторни винтоверти в ниския и средния ценови сегмент имат известна степен на аксиално движение. Силният натиск върху главата на винта обикновено е достатъчен, за да отнеме ефекта от тази игра. Ако патронникът се клати и този метод не може да предотврати подхлъзването му, има дефект или огъната винтова приставка или бормашина.

Закръглете причината

Когато се разследва причината за причината за жуженето на бормашината, първо трябва да се изключи свредлото или винтовото закрепване като възможна причина. Важно е да отворите патронника за свредло „чисто“, за да избегнете накланяне или криво затягане на винтовата приставка или свредлото.

  • Прочетете още - Акумулаторни отвертки: структура и функционалност
  • Прочетете също - акумулаторна отвертка или бормашина?
  • Прочетете също - безжични отвертки - малък съвет за покупка

Когато патронникът на свредлото (14,79 € при Amazon *) е затворен, последователността на движенията на върха може да се наблюдава чрез свободно завъртане на винтовия бит или свредлото. Ако аксиалното движение е неравномерно, следващо закрепване трябва да се затегне като кръстосана проверка и да се изпробва. Ако отклоненията от „зависване“ не надвишават якостта на закрепващия вал, обикновено е възможно използване.

Неточност, свързана с дизайна

Конвенционалните акумулаторни отвертки за сектора „направи си сам“ не са прецизни устройства. Тук трябва да се приемат ясни съкращения в аксиалното поведение при движение. Устройствата не са подходящи за точни резултати от сондажа.

Границата на „здравословното“ яйце до определен дефицит е използваемостта. В повечето случаи приспособлението за винт или бита се стабилизира чрез натискане на слота за винта. Ако отвертката все пак се изплъзне или слотовете на профила избият, акумулаторната отвертка е дефектна.

Ограничение на използваемостта и случай на гаранция

Ако ново устройство не позволява да се завинтва, без да се подхлъзне, има производствен дефект. Или се сменя цялото устройство, или се сменя закрепването на акумулаторната отвертка. Тук обаче трябва да се отбележи, че дисбаланс може да се генерира и от редуктора или задвижващия вал. Следователно винаги трябва да се извършва функционален тест веднага след вдигането на приставката.

За разлика от висококачествените професионални инструменти и пробивни машини (48,00 евро на Amazon *) n, демонтирането на патронника обикновено не си струва с акумулаторни отвертки, ако изобщо е възможно.

Съвети и трикове Обърнете внимание на движението на затягащите челюсти в централния канал, когато завивате и изключвате патронника. Ако те не са нивелирани, капка проникващо масло или почистване със сгъстен въздух може да изчисти яйцата.