Инсталирайте алармена система - това трябва да се направи от професионалист?

Отново и отново - дори в железарските магазини - се предлагат алармени системи за самостоятелно инсталиране и за просто преоборудване на къщи или апартаменти. Можете да прочетете в тази статия дали това всъщност има смисъл и какви проблеми могат да възникнат.

Трудности при планиране

Повечето системи „направи си сам“ работят безжично. Често можете да закупите пълен комплект само за 200-300 EUR.

  • Прочетете също - Коя алармена система е подходяща за мен?
  • Прочетете също - Има ли смисъл изобщо алармена система? И за кого?
  • Прочетете също - алармени системи: какво се отнася за амортизацията?

Планирането обаче често причинява трудности тук. Следните въпроси са важни:

  • Кой детектор трябва да се постави къде да се осигури действителна защита?
  • Какво може да предизвика фалшиви положителни резултати?
  • Колко известия са ми нужни така или иначе??
  • Къде е най-доброто място да ги сложите?

На практика е почти невъзможно миряните да отговарят на такива въпроси ad hoc. Дори търсенето в Интернет или в различни специализирани ръководства често не хвърля достатъчно светлина върху тъмнината.

За да инсталирате правилно алармена система за кражба, трябва да знаете как се извършват извършителите. Какво обикновено правят и какви препятствия могат лесно да избегнат. И само експерти могат да носят тези знания и опит със себе си.

Преглед на сигурността на обстоятелствата

Също така е важно да създадете впечатление за механичната устойчивост и клас на устойчивост на вратите и прозорците на място.

Ако крадецът успее да влезе много бързо, алармата може изобщо да не го възпира. Той излиза толкова бързо, че всъщност може да игнорира алармата.

Недостатъчни детектори

Крадците също могат да деактивират много детектори и аларми бързо и лесно на място. Това означава, че алармата може да бъде заглушена от самия натрапник за много кратко време. Това не е в духа на изобретателя - но за съжаление собствеността на много модернизиращи системи за самоинсталация. Сглобяването често е просто, но ефектът е ограничен.

Съвети и трикове Винаги обръщайте внимание кои области са особено изложени на риск. За еднофамилни домове винаги трябва да мислите за защитата на гаража и самия имот. Инсталацията на професионална система винаги трябва да прави експерта.