Преоборудване на алармена система - какви опции има?

Страхът от кражби продължава да обикаля, подхранван от съобщения в медиите и ниски нива на разрешение. Често се появява желанието за алармена система. Прочетете тук какви са възможностите за преоборудване и какво да имате предвид.

Алармени системи като допълнителна защита

В допълнение към достатъчна механична защита, която няма начин да се заобиколи, съществуващите алармени системи могат да бъдат допълнително средство за възпиране поне на някои нарушители (само около половината от извършителите).

  • Прочетете също - алармени системи: какво се отнася за амортизацията?
  • Прочетете също - Защита от взлом: колко важна е алармената система?
  • Прочетете също - Коя алармена система е подходяща за мен?

Такава допълнителна защита може да бъде полезна в някои случаи - обикновено не е задължителна. И ако инвестирате парите си в алармена система, вместо да обезопасите врати и прозорци, най-вероятно сте инвестирали парите си неправилно.

Преоборудване на системи SmartHome

Много системи SmartHome позволяват доста лесно да бъдат монтирани отделни компоненти на алармената система. Въпреки това, много комплекти са много лошо оборудвани и имат само малък брой сензори за врати и прозорци.

Цената на такива комплекти за модернизация започва от около 300 евро. Винаги обаче трябва да погледнете достатъчно внимателно дали вашите собствени изисквания наистина отговарят на такива основни системи.

Безжични алармени системи за преоборудване

Обикновени безжични алармени системи също често се предлагат като модернизиращи системи за допълнителна защита. Цените започват тук от около 150 EUR. Отделните компоненти са просто свързани чрез радио към централна част, която обикновено съдържа и сирена. В допълнение, IP камерите често могат също да бъдат прикрепени.

Важни съображения при покупка

По принцип трябва да инсталирате само сертифицирани алармени системи, чийто профил на защита също отговаря на вашите собствени изисквания. Планирането е особено важно тук - защото експертът трябва, ако е възможно, да определи кои сензори имат смисъл в кои области - и как те могат да се използват възможно най-ефективно.

Препращане на аларма

Вторият важен въпрос е къде отива задействаната аларма. В център за сигурност? Като съобщение на мобилния телефон? Или чрез сирена директно в къщата?

Този въпрос е основен, тъй като само директното алармено съобщение ви дава някакъв шанс да хванете извършител. Сирените обикновено се игнорират от съседите или не могат да бъдат назначени веднага.

Съвети и трикове Продължителността на времето, необходимо за разгръщане, е от основно значение. Крадците също измерват шансовете си за успех според това - и това често решава за взлом или разрушаване.