всичко наполовина толкова лошо: 7 причини, поради които менопаузата изобщо не е толкова лоша

Все повече и по-будни и неистинното чувство: сега съм стар. Менопаузата е трудно за повечето жени. Но: менопаузата има и добри страници!

Между горещите вълни и загуба на коса положителни мисли са доста трудни. Разбираем. Но: колкото по-положително мислите, толкова по-добре сте това време. Тук идват седем причини, поради които менопаузата не е толкова лоша.

1. Чао, контрацептив!

Пили сте хапчето години наред, за да не забременеете - можете да си спестите това сега. Вече няма риск от забременяване. Ако сте в стабилно партньорство, вече можете да правите без контрацепция. Едно притеснение по-малко.

2. Няма повече болка в периода

Гадни крампи всеки месец: вече не. Освен това помислете за всички пари, които спестявате от това да не се налага да купувате тампони и тампони! Ако изчислите пакет на месец, който струва средно 3 евро, ще спестите 36 евро за една година. Например можете да хапнете хубаво или да отидете отново на кино.

3. Вече не замръзвате през цялото време

Разбира се, горещите вълни са всичко друго, но не и приятни. Но не винаги ли се оплаквахте по-рано, че ви е студено? Или да пропуснете топлото й лято? Сега имате тропически температури. Просто малко по-различно.

Страхът от голямото "З ": Ето какво ви очаква в менопаузата

4-ти. Можете да обвините ВСИЧКО за менопаузата

Няма желание да отидете при далечните познати и скучното тържество? Задвижва безсънието и умората - просто менопаузата. Можете също така да обвинявате лошото настроение, както и малкото излишни килограми. Винаги е приятно, когато има някой виновен.

5. Пенсионирането е на една ръка разстояние

Менопаузата започва средно около 50: Оттогава нататък няма да мине дълго, преди най-накрая да се пенсионирате и да имате тонове свободно време за пътуване и занимание с хобитата. Определено има нещо добро в остаряването!

6-то. Вече не трябва да гоните младостта

В средата на 50-те години определено не сте възрастни, но определено вече не сте толкова млади, че трябва да преследвате младостта си за дявола. Не е необходим ботокс, за да прикриете малки бръчки. Междувременно стоите до себе си и тялото си и знаете, че сте красиви дори с още няколко линии на смях на лицето си.

7-ми. 50 е новото 40

Звучи откровено, но продължавате да го чувате: 50 са новите 40! В крайна сметка живеем много по-дълго, все още сме в състояние и сме пълни с енергия дори на 50 години. Какво трябва да се оплаква след 40-те?!