като алтернатива на силикона, има и други уплътнители

При изграждането и обновяването, силиконът често се използва като надежден и гъвкав уплътнител. Предимно силиконът е най-добрият избор благодарение на неговата гъвкавост. Има специални приложения, в които други уплътнители са още по-подходящи.

Тук няма алтернатива

Силиконът е идеалният уплътнител, когато подземът е в движение. Със своята висока и издръжлива еластичност, силиконът затваря съединителите тук и свързва компонентите. Занаятчиите особено обичат да го използват в санитарната зона, тъй като е водоотблъскващ. В специални санитарен силикон са включени гъбични вещества, предотвратяват мухъл.

  • Прочетете също - отстранете силикона от ставите
  • Също така четете - силиконови съединения с детергент
  • Също прочетете - силиконов отстраняване и алтернативни средства

Акрил вместо силикон

Силиконът и акрил имат подобна последователност и изглеждат много сходни. Нейната текстура е подобна на паста и след обработка на двете каучукови.

Акрил е вещество, което е по-малко еластичен от силикон. Изгодно е, че акрил може да бъде пренебрегнат. Затова е подходящо за ремонт на пукнатини в мазилка и зидария.

Недостатъци на акрил срещу силикон

  • Неводно устойчив
  • Нечувствителен
  • Груб
  • По-малко еластични

Fugue профили вместо силикон

Със съвместни профили, занаятчиите са достъпни за дълготрайна и без поддръжка алтернатива на силикон. Съвместните профили могат да се прилагат в една работа с повърхността с плочки. Те са направени от неорганични тъкани, противодействащи мухъл. Профилите на плочките са здрави и осигуряват защита срещу ръбовете на плочките. За всички технически предимства съвместните профили са значително по-скъпи в сравнение със силиконовата става.

Build

Със специална инсталационна технология, вани и други санитарни обекти могат да бъдат инсталирани безплатно. Рамката е преобърнала и няма стави, които трябва да бъдат пълни със силикон или други уплътнители. За тази инсталационна техника са необходими подходящи и най-отдалечени грижи. Хоби занаятчия трябва да остави този вид инсталация на професионалист.

Съвети и трикове Силиконът може да бъде прикрепен като уплътнение към вратата на шкафа. За да не се залепи вратата и тялото на шкафа, един прост трик помага. Защитете тялото с прилепващ филм или хартия за печене. Така че силиконът не може да се придържа към корпуса.