Стабилните кубоиди могат да служат като заместител на наковалнята

Казано по-просто, наковалнята е просто твърда, стабилна по размер и устойчива работна повърхност. В зависимост от планираната работа алтернатива, която не може да бъде определена като наковалня, може да служи на целта. За бижута, модели и бижутерия често са достатъчни метални блокове или дървени блокове с метални повърхности.

Стабилни блокове, блокове или кубоиди

"Истинската " наковалня не е задължително да е на разположение за много ковашки работи с по-малки заготовки. Твърдо коренно дърво и метално облицовани блокове, блокове или кубоиди отговарят на изискванията за огъване на ламарина или оформяне на благородни метали, например. Ако заготовките влизат в пряк контакт с повърхността, се препоръчват метални повърхности.

  • Прочетете също - Подструктурата на наковалнята трябва да издържа на натиск и сила на движение
  • Прочетете също - Изградете сами наковалня от стара железопътна коловоза
  • Прочетете също - Наковалня в мрежата и съществен ремонт

Като заместител на наковалнята могат да се използват само устойчиви на счупване материали. Следователно компонентите от камък и бетон са изключени, освен ако не са подсилени с метална облицовка. Подходящи са само твърди метали като стомана или чисто желязо, които могат да издържат на удари с чук и заготовки с остри ръбове без повреди.

Необходими свойства

С алтернативата на общите форми на наковалнята, замяната обикновено трябва да има поне един правоъгълен ръб, върху който детайлите могат да се огъват и сгъват. Често тук са достатъчни квадратни или правоъгълни опори със стоманена или желязна плоча отгоре. За оформяне на ръбове, които могат да се използват на практика, металът трябва да е изравнен с вертикалната страна на носача поне от едната страна.

При всяка смяна на наковалнята трябва да се проверява дали тя може да издържи на вибрациите, причинени от удари с чук и е устойчива на счупване и разкъсване. Повърхностите също трябва да имат подходяща твърдост, така че да няма вдлъбнатини, прорези и дупки по време на употреба.

Ако блоковете, блоковете или кубоидите са леки, трябва да обърнете повече внимание на подструктурата. Дървените тела трябва да бъдат здраво закрепени по такъв начин, че да останат на място, без да се плъзгат и дръпнат, дори с точни и високи сили. Фиксаторите трябва да действат във всички възможни посоки на движение на работната повърхност.

Съвети и трикове За конкретни работни приложения ще намерите отлични основни инструменти като заместител на наковалнята в магазините за инструменти. Например, те се предлагат в специални форми за занитване. Резервните наковалници се използват и в случай на понякога много малки противоположни лагери за занитване и щанцоване на клещи и щанци.