Премахване на стара боя от мазилката: Ето как работи!

Дебелите слоеве боя имат неприятно свойство: покриват всичко, което се крие отдолу, желатинизират детайли и прикриват орнаменти. Естетично оформена мазилка страда особено когато едно покритие е следвало следващото в миналото. Бихте искали да запазите декорацията на стаята си и да премахнете боята? Тази работа е всичко друго, но не и лесна, но си заслужава!

Какъв цвят е на мазилката?

Има два подходящи вида бои: водоразтворимата и водоустойчивата. В старите дни хората често боядисвали жилищните си помещения с водоразтворимо лепило, което никога не ставало напълно устойчиво на влага. Днес водоразтворимите емулсионни бои обикновено се използват.

  • Прочетете също - премахнете стара мазилка и я възстановете?
  • Прочетете също - Как да премахнете боята от рамка на вратата
  • Прочетете също - Премахване на стара боя за стена от рамка на вратата

Може би имате късмет и вашата мазилка е изцяло покрита с лепилна боя! След това можете просто да го "измиете" с гъба, мека четка и много вода. Това прави доста бъркотия, но е доста лесно да се направи.

Не е намерена боя за лепило? Отстранете неразтворимата във вода боя

Разбира се, ако боята не се измие с вода, тогава ще трябва да прибегнете до други средства. За съжаление, в този случай се сблъсквате с отнемаща време и тежка работа, която често се извършва над главата. Нашите предложения как бихте могли да продължите:

  • Опитайте се да разхлабите боята с парочистачка.
  • Използвайте шпатула и скалпел, за да изстържете всякакви пилинг бои.
  • Нанесете препарат за почистване на луга / боя, който използвате, за да разхлабите боята.
  • Използвайте четки с различни нива на твърдост.
  • Редактирайте детайли с инструменти за дърворезба и тесни отвертки.

Моля, имайте предвид във всичките си усилия, че имате повърхност пред себе си, която е лесна за нараняване. Така че няма начин да се подходи с голяма предпазливост към всяка стъпка!

Използвайте лазера, за да отстраните боята от мазилката

Професионалистите с качествено оборудване също могат да използват лазер за премахване на боята. Този метод има голямото предимство, че е възможно най-нежен към мазилката и въпреки това се извършва доста бързо.

За предпочитане трябва да се свържете с обучен реставратор, който ще предостави повече информация и може би дори ще приеме поръчката. Това решение може да е най-скъпото, но е и най-елегантното.

Съвети и трикове Ако вашата мазилка вече е напълно разрушена, можете да я съборите и вместо това да прикрепите декоративни ленти. Боядисаните полистиролови профили изглеждат почти като истинска историческа мазилка!