Купуване на стари плочки: Възможно ли е това??

Когато за ремонт са необходими плочки, които отдавна не се предлагат на пазара, добрият съвет често е скъп. Тук можете да прочетете какви опции имате в такъв случай.

Можете ли да си купите стари плочки?

Серията плочки, дизайн и дизайнерски характеристики се променят много бързо в наши дни - и точно това се превръща в проблем, когато имате нужда от отделни плочки, които да бъдат докоснати или ремонтирани. И разбира се, пренареждането на цяла стена заради една, повредена плочка няма смисъл.

  • Прочетете също - Премахване или презареждане на стари плочки?
  • Прочетете още - Пребоядисване на стари плочки и създаване на конкретен вид
  • Прочетете също - Покрийте и залепете стари плочки с креда

За щастие има търговци на плочки, които предпочитат да държат на склад стари запаси. Ако имате късмет, всъщност ще намерите това, което търсите, при един от тези дилъри, които също представят своите предложения в интернет. Въпреки това може да се окаже, че редки и малко търсени серии или специални серии всъщност вече никъде не са на склад.

Една от опциите, които все още имате, е да използвате всяка плочка и да превърнете заменената плочка в декоративна плочка със стикер за плочки. Ако също прилагате същия стикер върху други плочки на равни интервали, в повечето случаи "грешната " плочка няма да бъде особено забележима.

Исторически плочки - откъде ги вземете?

Има оживена търговия с исторически строителни материали, особено в Интернет. В много случаи обаче зад офертите не стоят професионални дилъри или компании, а често частни лица. Следователно цените често са далеч и - в зависимост от количеството, качеството и състоянието - често се договарят в широк диапазон.

Що се отнася до исторически плочки - например оригиналната реставрация на стара, изброена сграда - вероятно ще бъде много трудно да се намерят подходящите запаси, особено в достатъчни количества.

От друга страна, в миналото се предлагаше значително по-малка гама от продукти, отколкото днес, което означава, че шансовете да се намери нещо подходящо, особено при широко разпространените продукти, често са много добри. Като решение, копираните антични парчета също могат да бъдат добро решение - плочки с визия в стил Ар Нуво, например, са в тенденция от няколко години и често се предлагат в много добри имитации.

Съвети и трикове Когато купувате антични плочки, трябва също да запомните да имате опитен майстор до себе си, който от една страна познава материала и неговите свойства, а от друга страна има опит в полагането на вече използвани плочки.