Разкрасяване на стари плочки - всичко е възможно

Поради това плочките, които вече не изглеждат особено красиви, не трябва да се премахват дълго време - има няколко начина много бързо да оставите старите плочки да блестят отново в нов блясък. Можете да прочетете за тях тук.

Некрасиви плочки просто залепени

Стикерите за плочки не се използват само за декориране или украсяване на отделни плочки в един ред - има и такива, с които можете да залепите цели стени плочка по плочка. Това означава, че старата, грозна керемидена стена блести с напълно нов блясък.

  • Прочетете също - Стикери за плочки: Стари плочки чисто нови
  • Прочетете също - Премахване или презареждане на стари плочки?
  • Прочетете също - Разкрасяване на плочки: имате тези опции

Теоретично, разбира се, можете сами да направите такива стикери за плочки от пластмасово фолио - обаче, филмът трябва да е подходящ за това и също да има съответстваща сила на залепване. Когато режете, трябва също да внимавате да го отрежете достатъчно голям.

Тази опция разбира се е най-рентабилната - обаче стикерите за плочки вече са много по-евтини от напълно пренареждането на стена.

Възможно е и цялостно покритие с пластмасово фолио, включително фугите, и е особено препоръчително, ако съществуващият цвят на фугата наистина не отговаря на новия дизайн. Това също улеснява изравняването и покриването на повредените плочки.

Обновете ставите

Едноцветните плочки често получават правилния надпис отново много бързо с нов цвят на фугиращата смес. Цветът на фугите е много важен за цялостното визуално впечатление от плочките.

Така че, ако цветът на плочките е наред, можете също да постигнете различен визуален ефект, като пребоядисате фугите. Работата тук е относително евтина, но ефектът често е невероятен.

Лак за плочки

Съществува и възможността да придадете на плочките нов цвят с лак за плочки. Тук обаче се изисква част от умението и цветът на фугата също трябва да бъде коригиран съответно.

В случай на повредени плочки - например с пукнатини или липсващи ръбове - боядисването, разбира се, вече не е ефективно само по себе си. Но също така и като цяло, поставянето на плочки винаги е най-лесният и бърз начин за обновяване или украсяване на стена с плочки, освен това не се ограничавате до едноцветни дизайни.

Съвети и трикове За да се залепят стикери за плочки, повърхността трябва да е напълно чиста, суха и без мазнини. Препоръчително е пълно обезмасляване на повърхността преди залепване, особено ако сте изрязали собствения си пластмасов филм. Просто използвайте нитро разредител за това.