Изсветлете старите фуги - 3 прости решения

По-специално белите фуги между плочките изглеждат оцапани и замърсени след известно време. Ако някой пуши в апартамента, визуалното впечатление на цялата стена често е още по-лошо. С тази обезцветена фугираща смес не може да се работи с обикновен почистващ препарат или сапун, тук трябва да се използват по-тежки оръжия, за да се осветли фугиращата смес.

Домашните средства светят в фугираща смес

Фугите на плочките могат да се олекотят устойчиво с различни домашни средства. За съжаление, всички домашни лекарства трябва да влязат в сила за много дълго време, преди да се получи убедителен резултат.

  • Прочетете също - Премахнете напълно старите фуги
  • Прочетете също - боядисване на фуги - опростен ремонт на банята
  • Прочетете още - Фугиране върху стари фуги, без да се премахва стария пълнеж

бакпулвер

Бакпулверът се смесва като паста и се нанася върху ставите. За да не изсъхне кашата твърде бързо, от време на време трябва да се напръсква малко с вода. Този метод е подходящ само за по-малки площи.

Пълните фуги в цялата баня със сигурност ще могат да се осветят. Тогава цената на печенето на прах вече не е в контекста на разумните.

оцет

Много се кълнат на оцет като съвместно почистване. Но за едно нещо може да се случи, че оцетът е повредил съвместната маса (6.99 € в Amazon *), ако не е достатъчно разредена и от друга страна трябва някак да създаде, че оцетът може да повлияе на ставата за дълго време.

От съвети като котешки тампони с овесена каша от оцет и печене на прах е представен. Чрез и голям, оцет или почистващ препарат за оцет е подходящ само за по-малки райони. В допълнение, почистването не трябва да стигне до фитингите.

Съвместен щифт

За да осветлите ставите леко и бързо, съединителният щифт е все още най-доброто решение. Но разбира се това работи само с бели фуги. Съединенията, които преди са били сиви, не могат да се оцветяват с фугиращата писалка. Това просто би направило ярко оцветена зебра.

Преди лечението ставите трябва да се почистят старателно, тогава новият цвят ще продължи по-дълго.

Изсветлете ставите накратко

  • бакпулвер
  • оцет
  • Фугираща смес
  • Нанесете фугираща смес
Съвети и трикове Не толкова простото решение, за да направите фугите отново хубави и ярки, е да загрубите фугите и след това, така да се каже, повторно фугиране с бяла фугираща смес.

За да направите това, не е нужно да премахвате напълно фугите, просто загрубявайте добре с тясна телена четка или сгънати парчета шкурка.

След това, когато нанесете нова фугираща смес върху нея, фугиращата смес за плочки ще изглежда като нова. Разбира се, този метод върши известна работа, но продължава и няколко години.