Боядисване на стари смазани мебели

Общо твърдение дали маслените мебели могат да бъдат боядисани е невъзможно. Това се дължи главно на факта, че рядко се знае кое масло е било приложено. Видовете дървесина също абсорбират масла по много различен начин. В повечето случаи смилането на напълно смазаното вещество води до високо ниво на отстраняване. Изпробването обикновено е единственият начин.

Шлайфане с твърда дървесина обещаващо, не е възможно с иглолистна дървесина

Не напразно преобладава общото мнение, че всеки майстор на собствените си ръце решава да не боядисва мебелите си от масив за първи път. Не винаги трябва да е толкова безнадеждно, когато се боядисва стар кухненски шкаф или друго смазано парче мебели.

  • Прочетете още - Боядисване на излужени и смазани мебели
  • Прочетете също - Покриване на мебели с креда или умишлено изтъркано
  • Прочетете още - Правилно боядисване на ламинирани мебели с добри резултати

Като цяло маслото прониква по-дълбоко в мекото дърво, отколкото в твърдото дърво. В това се крие първият шанс за рисуване. Маслоносният слой от твърди дървета може да се шлайфа. Необходими са обаче съответно мощни шлифовъчни машини, които не винаги са достъпни или достъпни в аматьорския сектор. В зависимост от мебелите, размера и достъпността, електрическите самолети с висока производителност могат да ускорят и улеснят работата.

В случай на меки дървета като иглолистни дървета (бор, смърч), в повечето случаи е невъзможно да се шлайфа маслото напоено материално вещество. Тук може да се извърши само частично отстраняване, което може да изложи достатъчно дървени повърхности и влакна, така че силно залепващата боя да може да се „държи“. Силно филмообразуващите видове бои, като бои с алкидни смоли, могат да преодолеят останалите „локви с масло“ и гнезда на повърхността.

Лак или масло - това е въпросът

Лесно е да се смеси предварителната обработка на стари мебели. Често така нареченото масло, обикновено ленено масло, всъщност е лак. Много лакове се придържат към лак и в миналото те също са били използвани специално като грунд за лакове с алкидна смола.

Друг опит може да бъде "неутрализиране " на смазаните повърхности или на шлифованите повърхности с почистващи мазнини разтворими мазнини. Следните средства могат да помогнат:

  • Препарат за отстраняване на бои
  • ацетон
  • Загрейте и полирайте с дървени стърготини
  • Минерални спиртни напитки
Съвети и трикове Ако имате високо ниво на приемане на химически разтвори, можете да постигнете успех с намазани мебели с покрития, които първоначално не идват на ум като цветове на мебелите. При строителството на лодки и индустриалните покрития се предлагат палта, които залепват почти всяка повърхност, дори мазна.