Безопасно премахване на стария гипсокартон

В някои случаи може да е необходимо да се премахнат старите кутии за гипсокартон от стените или дори да влошат пълните прегради от гипсокартон. Прочетете тук какво трябва да обмислите и как тази работа е най-добре.

Премахнете старите гипсокартон от стената

За съжаление, в повечето случаи не е възможно да се премахнат старите панели от гипсокартон в едно парче. Въпреки това има смисъл да се рефрират стените, например за прикрепване на нови плочи. Това може да се изисква, например, ако старите плочи са напоени или формовани. Нещо различно изглежда, ако искате да намалите преградната стена от гипсокартон кутии. Най-вече те също ще унищожат старите плочи и не се използват по-нататък. Така че човек прави разлика между две ситуации:

  • Също така четете - приложете гипсокартонни плочи в няколко стъпки
  • Прочетете също - Заглавие: Как да завиете гипсокартона с лекота
  • Прочетете още - Свойствата на гипсокартона за вътрешно довършване
  • Искате да премахнете гипсокартона от стената или тавана, за да разкриете зоната отдолу.
  • Искате да демонтирате преграда от гипсокартон, за да увеличите пространството.

По този начин можете да премахнете стари панели от стените или тавана

Първото нещо, което трябва да направите, е да се предпазите, като носите предпазни очила, маска за прах и ръкавици. Уверете се също, че стаята е добре проветрена. За да предпазите съседните зони и помещения от строителни развалини, трябва или да ги изпразните, или да ги покриете с фолио на художника. Сега можете да започнете да премахвате старите панели на части, като ги отчупвате парче по парче и евентуално ги изрязвате предварително. Не се опитвайте веднага да съборите цялата конструкция. Не забравяйте да го направите стъпка по стъпка. В зависимост от това дали ще се полага нов гипсокартон или стената трябва да бъде изложена изцяло, може да се наложи да премахнете всички носещи конструкции от дърво или метал, като ги развиете. Ако панелите са залепени, трябва да премахнете лепилото възможно най-пълно.

Демонтирайте преградни стени от гипсокартон

Когато демонтирате прегради от гипсокартон, процедирайте по подобен начин. Започвате със събарянето на старите панели от едната страна на стената и също така се придвижвате нагоре парче по парче. Продължете по същия начин от другата страна на стената, за да премахнете панелите, лежащи там. След това отстранете носещото устройство, разположено между плочите, или ги оборудвайте с нови плочи, ако това е желано.