Боядисвайте стари кутии за вино антикварни или модерни

Кутиите за вино са популярни класики за изграждане на необичайни и уникални малки мебели. В зависимост от вашия вкус, дървените щайги могат да бъдат изгладени и боядисани или лакирани. Алтернативно, много креативни любители предпочитат античната визия с отпечатани, щамповани и изгорени оригинални надписи и лога.

Непрозрачен или прозрачен

Може би простотата е тази, която прави щайгите за вино толкова популярен детайл за всякакви конструкции. Дървените кутии, обикновено съставени от три до четири реда ламели, са сами по себе си привлекателни и подредени кутии за съхранение. Сглобени и прикрепени един към друг, можете да изградите малки маси и рафтове чак до разделителите на стаите и бюрата.

  • Прочетете също - Стилно изтъркано боядисване на стари кутии за вино
  • Прочетете също - Боядисване на восъчно дърво
  • Прочетете също - Боядисване на дърво със зехтин

В зависимост от вида на приложението и вкуса при боядисване може да се използва само формата. Непрозрачните покрития във всички цветове и нива на блясък правят дизайнерските идеи независими от първоначалното им значение и функция. Много кутии за вино имат маркови, щамповани или нанесени по друг начин лога, имена и надписи, които имат свои собствени антични качества. За да се запази тази автентичност, прозрачните слоеве, глазури и масла са добра алтернатива.

Стоки А и Б, автентични или имитация

Голямото търсене на кутии за вино създаде оживена търговия. Възможността при винопроизводителя на място или събиране след собствена консумация отстъпи място на закупуване от дилъри.

Въпросът за имитация или оригинал е по-малко важен по отношение на заличаването, отколкото въпросът за стоки А или Б. Кутии за вино с малки недостатъци се предлагат като B-стоки, но те често не играят роля в дизайна. От съществено значение е да се обърне внимание на състоянието на заковаването, независимо от стоката. Корозиралите и ръждясали нокти рано или късно ще увредят всеки слой боя и ще пробият.

При закупуването или приготвянето на кутиите за вино трябва да се имат предвид следните фактори:

  • Свобода от трески (ако е необходимо рендосване и / или опесъчаване)
  • Без плесен дървесна субстанция
  • Проникнали или избити нокти
  • Възможна предварителна обработка (маринована, пламнала, термично обработена)
  • Декор подходящ за рисуване в Шаби
  • Дупки и включвания твърди и стабилни
  • Присъстват смолисти отлагания и смолисти носове
Съвети и трикове Можете да шлайфате износени и замърсени летви върху щайгата за вино, така че да се запазят релефните и изгорени мотиви и шрифтове. Използвайте безцветна шлайфаща паста и стара четка за зъби, с които внимателно работите върху съответните зони.