Правилно докосване на стара и повредена мазилка от филц

След като старата мазилка се разпадне, в стената има пукнатини или пробитите отвори обезобразяват стената, става въпрос за докосване на мазилката и запълване на дупки и пукнатини. Това може да се направи по различни начини, или чрез запълване на отделни зони с пълнител, или чрез нанасяне на изцяло нов слой мазилка.

Филцова мазилка и нейните специални свойства

Филцовата мазилка не е специфичен материал, а по-скоро специфичен вид обработка, с помощта на която трябва да се осигурят особено гладки повърхности. Като правило за това се използва варов разтвор с добавка от фино пресят пясък. Мазилката първоначално леко изсъхва след обработка и нанасяне и след това се отписва с редовно навлажнена филцова плоча, която създава много гладка повърхност. Въпреки приложението главно върху малко по-малки или подчинени зони или. Частичните области много бързо развиват фини пукнатини под формата на пукнатини на косата, които са особено видими на по-големи площи и имат разрушителен ефект върху цялостната картина.

  • Прочетете също - Как да поправите пукнатини в мазилката в няколко стъпки
  • Прочетете също - Какво да търсите при нанасяне на филцова мазилка
  • Прочетете още - Поправяне на фасадата с мазилка

Докоснете гладки повърхности от филцова мазилка

Поправянето на много гладки повърхности винаги е специално предизвикателство. По-големите отвори, като отвори за отвори, разбира се, първо трябва да бъдат запечатани с подходящ пълнител (4,25 евро на Amazon *). Първо трябва да се поправят и по-големи неравности. Това обикновено се прави в няколко работни стъпки чрез попълване на съответните области. Много е важно отделните слоеве да имат достатъчно време да изсъхнат между тях. Тогава нов и относително тънък слой от филцова мазилка се нанася най-добре чрез подходяща обработка, за да се получи еднаква повърхност. Има няколко неща, които трябва да имате предвид при обработката:

  • Филцовата мазилка не трябва да бъде нито твърде твърда, нито твърде течна при обработка.
  • Най-добре може да се обработва на закрито при нормална стайна температура и добра влажност.
  • Когато работите върху повърхността, трябва да се уверите, че свързващото вещество не може да се върне на повърхността, като го втривате твърде силно с поплавъка.

Тънък слой от нова филцова мазилка носи желаната повърхност

Поправянето на филцова мазилка работи най-добре, ако се нанесе нов, тънък слой филцова мазилка след поправяне на неравности или дупки, за да се получи равномерна и гладка повърхност.