Подмяна на стария прозорец на покрива - планиране в 4 стъпки

Подмяната на стар покривен прозорец има различни предимства. Новият прозорец обикновено предлага по-голям комфорт на живот, повече светлина и по-добра топлоизолация. Усилието е ограничено, ако е монтиран покривен прозорец със същия размер.

Хубава гледка и чист въздух

За разлика от стария прозорец, с нов покривен прозорец получавате по-голямо стъкло и по-модерен и по-ярък дизайн за жилищните помещения под покрива.

  • Прочетете също - Описание на услугите за цената на покривните прозорци
  • Прочетете също - Премахване на капандурите с прости стъпки
  • Прочетете също - Смяна на капандурите: Какви са разходите?

Има и много практични аксесоари за новите капандури, които точно отговарят на размера на капандурата. Независимо от това, трябва да смените прозореца на покрива един към един, ако е възможно, за да избегнете тромавата и скъпа смяна на гредите.

Планиране стъпка по стъпка за подмяна на покривния прозорец

Ако вземете предвид следните четири стъпки предварително, ще се възползвате от новия прозорец на покрива по-дълго и ще платите по-малко.

1. Какъв размер трябва да бъде инсталиран?

Предимството на замяната на същия размер е простотата. Майстор може да направи тази размяна за няколко часа. Освен това няма нужда от подмяна на гредите и покривът не трябва да се сменя.

2. Какъв материал трябва да използвате?

Дървените прозорци със сигурност имат своето място, но наклонените покривни прозорци задържат влагата по-дълго и щетите могат да бъдат причинени по-бързо. Така че, когато става въпрос за подмяната му, днес пластмасата е по-добрият избор.

3. Място за главата благодарение на горните въртящи се прозорци

Когато планирате новия прозорец на покрива, трябва също да решите дали да се монтира отново централен шарнирен прозорец с механизъм за накланяне в средата.

Другият вариант е горен въртящ се прозорец, който е напълно сгънат на горната панта. Това ви дава много място за главата и ви позволява да проветрявате по-добре.

4-ти. Автоматично отваряне на електрически прозорци

Днес комфортът е много важен. Ако все пак подменяте прозореца, незабавно трябва да помислите дали не искате да сте подготвени за бъдещето и да имате инсталиран прозорец с електрическо управление днес.

Съвети и трикове Ако наистина искате да живеете в стаите под покрива целогодишно, трябва да включите външна щора, когато подменяте покривния прозорец. Ако това бъде модернизирано по-късно, инсталацията става значително по-скъпа и ламперията ще трябва да бъде премахната отново.