Боядисвайте старомодни кухненски плочки сами

Старите кухненски плочки могат да бъдат покрити с нови плочки или заменени в хода на модернизацията. Това е свързано не само с много работа, но и с много мръсотия и големи разходи. Редизайнът е много по-лесен и бърз, ако огледалото за плочки в кухнята е боядисано с висококачествен лак за плочки.

Подгответе плочките правилно

По принцип боядисването на кухненски плочки може да се извършва и от миряни, без задълбочени специализирани познания за „направи си сам“. Не можете обаче просто да започнете да рисувате веднага, трябва внимателно да подготвите повърхността предварително. На първо място, мръсните плочки зад печката трябва да бъдат освободени от залепване на мазнини. След това повърхността им се загрубява (особено с остъклени и гладки плочки). За това можете да използвате шкурка с 240 песъчинки, при което прахът трябва да се отстрани старателно. Устройства за шлайфане с подходящо закрепване могат да се използват и за обработка на по-големи площи.

Какво се случва със ставите?

Що се отнася до фугите, първо трябва да се направи разлика между силиконови фуги и фуги, направени от фуга (6,99 евро на Amazon *). Тъй като маскирането на фуги за боядисване обещава само ограничен успех, фугите от силикон трябва да бъдат напълно отстранени преди да бъдат боядисани и след това напълно грундирани след това. Въпросът е малко по-различен при фугите, направени от фугираща смес. Някои фуги могат да бъдат боядисани сравнително лесно. Но ако случаят не е такъв, тогава фугите не трябва просто да се боядисват с лак за плочки. Въпреки това, подобно на самите плочки, те могат да бъдат боядисани с грунд и в последната стъпка могат да бъдат проектирани в подходящ цвят със специална линия за изтегляне.

Какво е важно при боядисване на плочки

За боядисване на вашите кухненски плочки, изберете висококачествен лак за плочки, който е подходящ за ежедневни ситуации в кухнята. Самата живопис се състои от следните стъпки:

  • Маскирайте кухненските мебели и фитинги внимателно (лакът за плочки е труден за отстраняване)
  • Нанесете грунд за плочки с валяк от фина пяна
  • Смесете лак за плочки и пригответе в достатъчно количество
  • след това нанесете лака за плочки в рамките на няколко часа (с твърд валяк със затворени пори)
  • Нанесете втори слой лак след време на изсъхване от поне 12 часа
  • Втвърдяване на боята: боята не трябва да се натоварва механично или да се мокри до 3 дни

Когато рисувате много тъмни кухненски плочки, може да се наложи да нанесете трети слой боя за наистина перфектно покритие.