Поставете алуминиево фолио на прозореца - пазете топлината навън

Следващото лято със сигурност ще дойде. По-специално на тавана таванските прозорци пропускат много слънце в стаите. Но през лятото други стаи, които могат да гледат на юг, бързо се отопляват изключително от прозорците. С алуминиево фолио на прозореца можете лесно да блокирате част от слънцето.

Алуминиево фолио на прозореца - предпазва цветята

Всеки, който има много декоративни растения на прозореца, знае проблема. През лятото листата на цветята буквално изгарят. Освен това растенията страдат последователно от суша и влага поради увеличеното поливане. В този случай не е нужно да затъмнявате напълно прозорците с алуминиево фолио. В повечето случаи е достатъчна лента от алуминиево фолио, която залепвате в долната част на прозореца.

  • Прочетете още - Хартиено алуминиево фолио - идеална бариерна основа
  • Прочетете също - погълнато алуминиево фолио - всички съвети
  • Прочетете също - алуминиево фолио зад нагревателя - намалява разходите за отопление

Лепило или телбод

Има много различни начини за закрепване на алуминиевото фолио към капандура или друг прозорец. Препоръчва се предимно лента на художника. Но красотата на този материал оставя много да се желае. Лентата от сребърен плат изглежда малко по-добре. Освен това тази лента се държи много по-добре и е по-чиста и по-безопасна за закрепване.

Много жени обаче знаят правилния обрат, тъй като с гел за коса алуминиевото фолио остава напълно невидимо. В допълнение, гелът за коса може да се измие отново, без да оставя остатъци. Лакът за коса също се държи много добре на малки площи.

  • Лента на художника
  • сребърна лента от плат
  • Гел за коса
  • Лак за коса

Реконструирайте щори или завеси

Можете да залепите слой алуминиево фолио от страната на прозореца на много прости, тънки ролетни щори. За целта поставете разточената ролетна щора върху маса и я напръскайте с малко лепило за пръскане. След това поставете подготвените ленти от алуминиево фолио отгоре и ги притиснете добре. След изсъхване щората може да се навие както винаги.

Шийте в аварийното одеяло

Завесите от плат могат лесно да се комбинират с аварийните одеяла, които всъщност са предназначени за кутията за първа помощ в колата. Спасителните одеяла са просто ватирани от страната на прозореца на завесите и предпазват много от слънцето там. Преди всичко тези завеси, за разлика от залепените варианти, могат лесно да бъдат изтласкани отстрани.

Съвети и трикове Не е задължително скучното алуминиево фолио от кухнята, което закачите на прозореца си. Има цветно алуминиево фолио, което можете да използвате вместо това. По този начин облицовката на прозорците може да бъде леко адаптирана към обзавеждането и стила на апартамента. В допълнение, това цветно алуминиево фолио обикновено е малко по-устойчиво на разкъсване и не се мачка толкова лошо.