Чист отливен алуминий - без драскотини

Отлятият алуминий може да бъде практичен и здрав в домакинството, но ако материалът е силно замърсен, почистването трябва да се извършва възможно най-внимателно. Тенджерите и тиганите имат относително грубо-пореста повърхност, която лесно изгаря. Поради това много от тези изделия от алуминий са с покритие и следователно дори по-чувствителни. Ето как да почистите лея алуминий.

Почиствайте внимателно

Има различни средства за почистване. Нежното почистване е особено важно, когато става въпрос за отливки от алуминий. Всички методи имат едно общо нещо, защото за съжаление нито един не е бърз.

  • Прочетете още - Почистване на циментови смесители с вода и камък
  • Прочетете също - Лесният начин за почистване на подметките от бели обувки
  • Прочетете също - Как правилно да почиствате обеци от различни материали
  • Лимонена киселина или лимон се отрязват
  • Сварете детергента с вода
  • Изтривачи за алкохол и мръсотия
  • Спрей за фурна

Лимонена свежест за алуминий

Независимо дали е от лят алуминий или гол алуминий, лимоните винаги са особено нежна помощ при почистване. Можете дори да използвате остатъци от лимони, които сте оставили в кухнята. Въпреки това, отлят алуминий обикновено трябва да се търка малко по-често с лимон.

Загрейте препарат

Можете да почиствате тенджери от тигунен алуминий особено внимателно с гореща вода и течност за миене. За съжаление не е достатъчно просто да добавите топла вода в тенджерата; трябва да сварите тенджерата или тигана правилно. Количеството перилен препарат, което добавяте към водата за това почистване, също трябва да бъде значително по-голямо от нормалното.

дух

Някои съвети на домакинята препоръчват в особено тежки случаи гума за мръсотия в комбинация с алкохол. Остава да разберем дали това е наистина по-бързо с леко груба повърхност, която има отлятата алуминиева тенджера, отколкото с течност за миене. Във всеки случай гърнето трябва да се кипне отново с течен разтвор за миене, така че все още да няма алкохол или влакна от гъбата на гумата в порите на отлятия алуминий.

Спрей за фурна

Ако наистина не стигнете по-нататък с обичайните домашни средства, последната опция е спреят за фурна. Не работете обаче с грубо оборудване, а само с вряща вода. Също така ще трябва да изплакнете спрея на фурната от повърхността на тигана по-късно с много вода.

Съвети и трикове Гърне или тиган, направен от отлит алуминий, който вече е бил изгорен, винаги трябва да се намазва леко с масло преди пържене или варене на нещо. Просто изтъркайте малко термоустойчиво масло в саксията със силиконова четка.