Поставете маркуча за източване правилно върху съдомиялната машина

Важно е дренажният маркуч да бъде поставен правилно, така че отпадъчните води да се оттичат надеждно от съдомиялната машина, без да се връщат назад. Завоите, височината, дължината, пътеката, склоновете и наклоните трябва да бъдат балансирани. Особено важно е да се избягва извиване и смачкване, което може да се случи бързо, особено при вградени устройства.

Безплатното полагане започва в горната част на корпуса

За разлика от правилното полагане на маркуча за отпадъчни води на пералня, съдомиялната машина е почти винаги вграден уред. Друга разлика е естеството на отпадъчните води. Докато пералната машина създава власинки и окачени вещества, които не се филтрират изцяло от филтъра за власинки, в съдомиялната машина се оттича предимно течност без чужди тела. Поради тази причина напречното сечение или диаметърът на маркуча за източване на съдомиялната машина е по-малък от този на пералната машина.

  • Прочетете също - Поставете правилно маркуча за източване на пералната машина
  • Прочетете също - Почистване на маркуча за източване на съдомиялната машина
  • Прочетете също - Свържете дренажния маркуч на съдомиялната машина

Свързването на дренажния маркуч в съдомиялната машина обикновено е вътре в устройството. Води се нагоре по външната задна или странична стена на корпуса. Повечето производители предлагат скоба или монтажна скоба, която се закрепва в горната трета на устройството. Безплатното полагане започва от тук. Височината на дренажния маркуч на съдомиялната машина от страната за източване не трябва да надвишава височината на водача на уреда.

Практически съвети за инсталиране за безопасна инсталация

  • Ако дренажният маркуч е с дължина повече от два фута, най-добре е да го съкратите. Това трябва да се избягва, ако зад устройството има достатъчно място, за да може маркучът да се насочва свободно навит.
  • Навит маркуч може да бъде окачен на стенна скоба, сравним с полукръглото окачване на градински маркуч за вода.
  • Ако маркучът не е навит, препоръчително е да прикрепите опорни куки или стенни скоби към стената зад устройството и, ако е необходимо, към съседните основни шкафове. Така закрепеният маркуч не може да се задръсти при натискане на съдомиялната машина.
  • Ако маркучът е насочен зад печка или хладилник, дистанционните елементи или фиксаторите на стената трябва да попречат на маркуча да докосва горещите охладителни ребра или задната плоча на фурната.
Съвети и трикове Когато инсталирате дренажния маркуч, винаги помнете, че дължината на дренажния маркуч също трябва да бъде променена. Той се нуждае от достатъчна резервна дължина, за да имате достъп до връзките, когато устройството е изключено.