Ремонт на дупка в керамичната мивка

Керамичният умивалник може бързо да се повреди под формата на повреда или дупка. Дълго време подобни повреди трудно биха могли да бъдат поправени правилно. Но сега има опции.

Ремонтът на санитарен фаянс, изработен от различни материали

Трябва да знаете точно за какъв материал става дума, ако искате да отстраните повреда на мивка. Използват се различни материали, като акрил, емайл или керамика. Мивки, мивки и по-специално тоалетни чинии са изработени от керамика. Най-лесният начин за ремонт е с ремонтен комплект от специализиран търговец, който вече съдържа всички необходими прибори и с който можете да ремонтирате мивката сами без големи проблеми. Това обаче работи правилно само ако щетите не са твърде големи. По-добре е да наемете тук специализирана компания.

  • Прочетете също - Ремонт на керамика на мивката - инструкции
  • Прочетете също - Ремонт на порцеланови мивки
  • Прочетете също - Ремонт на мивка - Можете да направите това

Поправете сами незначителни щети

Тук също е много важна задълбочената подготовка. Ремонтната зона трябва да е чиста, суха и разбира се без мазнини, преди да можете да поправите дупката. Може да се наложи предварително да се смила зоната, която трябва да се обработи, така че ремонтната смес да прилепва по-добре към повърхността. Работните стъпки, необходими за ремонта, могат да изглеждат така, например:

  • отстранете старателно всички примеси
  • загрубявайте повредената област, ако е необходимо
  • след това разнесете пълнителя (4,25 евро на Amazon *) добре върху повредената зона, като внимавате да избягвате въздушни мехурчета
  • след това оставете пълнителя да изсъхне дълго време, вижте инструкциите на производителя
  • след ремонта запечатайте повърхността със специален лак

Какво трябва да имате предвид по време и след ремонта

От съществено значение е да следвате инструкциите на производителя за комплекта за ремонт и по-специално да спазвате времето за изсъхване на пълнителя, преди да извършите по-нататъшни работни стъпки. Това важи и за самия край след нанасяне на защитната боя. Това също трябва да има няколко дни, за да изсъхне старателно, преди да използвате мивката отново.

Пребоядисайте цялата мивка след ремонт

Едната възможност е първо да затворите отвора с подходящ пълнител и след това да нанесете специална боя върху цялата мивка. Това има смисъл, например, ако умивалникът има допълнителни повреди или. Има примеси и искате да нанесете равномерно покритие върху него.