мравки в пясъчника - ужас за деца

Мравките са полезни, но в пясъчника няма какво да търсите. След като стана роден към него, е изключително трудно да го разпространява. Има много повече или по-малко успешни средства.

Мравка рядко идва сам

Където е мравка, другите не са далеч. Веднъж терен изследва, tehemels след два до три дни в пясъчника на стотици. Изградете гнездо в него и издърпайте потомството си, е добър съвет.
За щастие има много домашни средства, за да се отърват от долните наематели.

  • Прочетете също - коя височина трябва да има пясъчник?
  • Също така прочетете - коя покривка за пясъчника?
  • Също така прочетете - пясъчник се нуждае от субстрат

Кои агенти обещават най-много успех?

тебешир

Креда, разпределен около пясъчника, като никакви мравки. Нека децата ви рисуват цветни снимки около пясъчника и вече казват сбогом на мравките.

Аромати

Поръсете следните вещества на гнездото или котниците, увеличава мравките.

  • лавандула
  • Карамфил
  • мечта
  • мащерка
  • канела

Домашно лекарство

Печният прах не е токсично за хората и животните. Смесете го с 1: 1 пудра захар и я поръсвайте близо до входа. Сместа се изтегля в гнездото, мравките умират.
Чрез смес от волка за оцет, мравките губят ориентацията, но внимавайте, сместа също причинява кафяв тревна площ.

  • Печене на прах или сода
  • оцет

Презаселване

Сложете саксия с малко слама или дърво, погрешно за гнездото. Като правило мравките обичат да се движат тук. След няколко дни вдигнете саксия с лопата щедро и го поставете на друго място.

Химикали

Недостатъчно и спрей са много ефективни, но трябва да бъдат само последните средства за избор. Въпреки че защитават други насекоми, но където децата ни играят, те трябва да бъдат табу.

Какви са превантивните мерки?

Нов

Изграждане на нов пясъчник. В долната част на пясъчника трябва да прикрепите трева руно, което е пропусклива вода, но няма мравки. Тези нетъци задължително от външната страна на контакта на пясъчника.

Местоположение

Стоун или опашки често се избират като подструктура за пясъчна кутия. Плаките правят защитено и топло място за мравки. Така че тук с работата по трева. Дори и в допълнение към насажденията, които се харесват да бъдат населени от афлалати, пясъчник е не на място, което тук мравките имат източник на храна на практика пред вратата.

поддръжка

Wets не харесват мравки. Всеки, който напълно напои пясъчника си в слънчеви дни и запазва рейк, може да удари два мухи с клапа. Слънцето изсушава пясъка, UV лъчите го стерилизират и рейкът осигурява унищожаването на омрите пътища.

Съвети и трикове Избягвайте, че детето ви консумира малко сладко в пясъчника. Също разляха лимонади, бисквити или сладкиши не трябва да се приземват в пясъчника възможно най-много. За мравки сте празник.