Направете пробив за врата на външната стена и за какво да внимавате

Ако имате нужда от пробив за врата на външна стена, трябва да помислите за няколко неща, така че статиката да не бъде нарушена и да не се налага да изпитвате неприятни изненади, когато камъните са избити.

Направете пробив на стената за врата

Стенните отвори са необходими по различни причини, например за инсталиране на допълнителни прозорци или врати или за свързване на няколко малки стаи. Често се изисква и допълнителна врата на външна стена. Външните стени обаче трябва да се третират внимателно, що се отнася до пробив. В никакъв случай не трябва да избивате камъните на желаното място, без да обръщате внимание на статиката.

  • Прочетете също - Пробив на стената за климатичната система и какво трябва да знаете
  • Прочетете също - Запечатване на пробив на стената под земята и за какво да внимавате
  • Прочетете още - Носеща стена: правене на пробив и за какво да внимавате

За какво да внимавате при носещи външни стени

В никакъв случай не трябва да работите, без да вземете подходящи предпазни мерки и просто да отворите вратата на външна стена. От съществено значение е да наблюдавате следните неща, преди да започнете да работите:

  • най-добре е да попитате строителен инженер
  • ако е необходимо, проверете плана на сградата, за да видите дали стената е носеща
  • Използвайте подходящи опорни мерки под формата на стоманени опори

Не забравяйте, че обикновено е много по-евтино да попитате специалист, отколкото да се налага да го възстановявате по-късно, ако възникне повреда.

Как най-добре да го направите с външна стена

Първо трябва да използвате подходящи стоманени опори, така че таванът да бъде адекватно поддържан по време на пробива на стената, ако силовият поток от стената в подпочвата бъде прекъснат. Трябва да знаете точната структура на тавана и пода. Само поради тази причина, преди да започнете работа, трябва да се консултирате със специалист. Опората трябва да бъде върху носещи части като дървени греди или стоманени греди в тавана. В повечето случаи зидарията трябва да се поддържа в планираната точка на пробив.

Вмъкнете падане в пробива

На първо място, трябва да начертаете очертанията на вратата, като вземете предвид отвора за преграда. Това може да се използва под формата на стоманена греда или дървена греда над вратата в зидарията. Преградата трябва да бъде бетонирана в стената, за да се създаде поток от сили. След като се използва преградата, вратата може да се вкара в новия отвор на стената.