Премахване на плъзгащата се врата на душ кабината

Повечето душ кабини са оборудвани с плъзгащи се врати, за да могат максимално ефективно да използват и без това ограниченото пространство в банята. Понякога обаче не е толкова лесно да се премахнат плъзгащите се врати за ремонт.

Когато може да се наложи да се свалят плъзгащите се врати

Разширяване на плъзгащите се врати в душ кабина може да се наложи по различни причини, например поради дефект в една от стъклата или поради необходимостта от подмяна на уплътнения или. Уплътнителни ленти. Процедурата за премахване на плъзгащата се врата естествено се различава от модел на модел, в някои случаи дори значително. Някои съвети и съвети обаче трябва да направят разширението малко по-лесно. Разширяването обикновено се извършва в няколко стъпки:

  • Прочетете също - В душ кабина демонтирайте плъзгащата се врата на три части
  • Прочетете също - Премахнете плъзгащата се врата на душ кабина Koralle
  • Прочетете още - Почистване на плъзгащата се врата на душ кабината
  • често разхлабването на ъглова връзка на рамката на душ кабината (най-вече под капак)
  • частично освобождаване на подвижни сегменти върху плъзгащата се врата или в рамката
  • премахване на плъзгащите се врати, понякога и многоделни плъзгащи се врати

Разширяването на плъзгащите се врати в няколко стъпки

Трудно е да се предоставят общи инструкции за разширяване. Има обаче няколко неща, за които можете да внимавате, за да можете сами да направите разширението. Повечето душ кабини имат вид ъглова връзка в горния и долния ръб, които първо трябва да се разхлабят, за да се разкрият релсите за плъзгащите се врати, така че да могат да се свалят без затруднения. За целта първо трябва да се премахне капак. В някои случаи това е само прикрепено и може да бъде премахнато с просто движение. Може да се наложи да разгледате внимателно корицата, преди да можете да я премахнете. Това е действителната ъглови връзка, която е най-вече закрепена с множество винтове.

Освобождаването на ъгловата връзка и разширяването на вратите

Ако решите връзките с ъглите, душ каютата губи стабилност. Така че отидете внимателно, когато се разширявате така, че да не съвпада с цялата конструкция. След освобождаване на връзките трябва да се опитате да извадите вратите (много често в многостепенна форма) от релсата. Ако е необходимо, можете тогава вратите или. Изпълнение на отделните сегменти, ако това трябва да е необходимо за ремонта. Инсталацията отново е в обратен ред на разширяване.