Задайте плъзгаща се врата на душ кабината и как да го направите

Плъзгащите се врати на душ кабина се използват много често и поради това може да се наложи да бъдат пренастроени след известно време. Това е особено вярно, ако те вече не могат да бъдат отворени или затворени правилно.

Регулирайте и регулирайте редовно плъзгащите се врати

Основно има люлеещи се врати, които може да се наложи да бъдат пренастроени след известно време. Плъзгащите се врати обаче може да се нуждаят и от пренастройка, ако са били използвани в продължение на няколко години и вече не могат да се отварят или затварят правилно. Във всеки случай трябва да проверите дали наистина само поради една настройка вратата вече не се отваря или затваря правилно. Ако е необходимо, може да са необходими и резервни части. Ролките може да са дефектни и може да са необходими и допълнителни резервни части, ако плъзгащата се врата бъде премахната и монтирана отново.

  • Прочетете още - Почистване на плъзгащата се врата на душ кабината
  • Прочетете също - Премахнете плъзгащата се врата на душ кабината
  • Прочетете също - В душ кабина демонтирайте плъзгащата се врата на три части

Преди да регулирате, проверете ролките и ги сменете, ако е необходимо

Плъзгащите се врати са конструирани по много различен начин. Някои версии дори използват пластмасови ролки, които след известно време вече не могат да функционират правилно и трябва да бъдат заменени. Това може да се наложи в няколко случая:

  • ако възникнат необичайни шумове
  • когато плъзгащите се врати се отварят и затварят с големи трудности
  • ако плъзгащите се врати не стоят сигурно в релсите

Подмяна на дефектни ролки и регулиране на плъзгащата се врата

За да премахнете или премахнете ролките. За да можете да сменяте, обикновено трябва да премахнете плъзгащата се врата. Често това се вмъква в релса и може да се премахне след разхлабване на връзката в ъгъла и да се постави отново след подмяна на ролките. След като ремонтът е извършен, можете да направите настройката. Уверете се, че по-късно вратата може да се отваря и затваря правилно и най-вече да се движи лесно. В зависимост от дизайна настройката може да бъде направена по различни начини.

Когато няма опции за настройка

Не всички врати могат да се регулират прецизно. Някои евтини модели са проектирани по такъв начин, че ако са инсталирани правилно, вратите трябва да функционират правилно. Често те са снабдени с подходящи ролки или водачи, например отгоре и отдолу, през които вратите трябва лесно да се отварят или затварят, когато са правилно инсталирани.