Спазвайте дренажния маркуч върху пералната машина

Поради различни причини, понякога е необходимо да се направи дренажен маркуч от пералната машина. Но предполагаемото отстраняване на оребрена или гофриран шиш може да бъде изненадан от коварните. Дори пилингът след разхлабване на скоба за маркуч понякога се нуждае от коляно.

Обръщането винаги е първият опит

Има някои случаи, за които маркучът за отпадъчни води трябва да се състои на пералня. Никога не трябва да се забравя да хване остатъчната вода с купа или дебела абсорбираща парцал или кърпа. Типични причини за разглобяване са:

  • Също така прочетете - почистете маркуча за изтичане на пералната машина
  • Също така четете - изрежете маркуча за източване на пералня
  • Прочетете също - Как да смените маркуча за източване на пералнята?
  • почистване
  • запек
  • Съкращаване
  • подновяване

Тъй като в мръсната вода има и вар, понякога във високи дози, в зависимост от твърдостта на водата, остатъците от нея могат да се втвърдят и краят на маркуча "се пече ". Във връзка с други частици мръсотия и суспендирани частици, ефективно лепило може да кристализира с течение на времето.

Ако маркучът за отпадъчни води има определена твърдост, може да се извърши въртеливо движение с относително силна сила за изключване. Ако завъртането на ръка не е достатъчно, английски ключ или гаечен ключ е добър спомагателен инструмент. За да не се повреди маркучът, например кожените парцали или гумените постелки трябва да бъдат увити около маркуча на няколко слоя. Често лека пукнатина сигнализира за разкъсване на кристализираната варова връзка.

Маркучът за отпадъчни води, който се захваща на ръка, никога не трябва да се изтегля просто по дължина. Силите на изпичане и залепване почти винаги са по-силни от качеството на маркуча и маркучът неизбежно се разкъсва.

Разширени методи за разхлабване на края на маркуча

Почти всички тръбни материали се разширяват при нагряване. Това свойство може да се използва и при изключване на маркуча за канализация. Ефектът вече може да се установи чрез топлина на ръцете. Маркучът е обхванат там, където е разположен на задържащата дюза и "затоплен " до няколко минути.

Повече топлина и по-високи температури могат да се генерират с един вид самоделна бутилка с топла вода. Здравата пластмасова торбичка се пълни с топла вода, заплита се и се завърта около края на маркуча за канализация или раната. Сешоар също може да бъде полезен.

Съвети и трикове Когато купувате нови скоби за маркучи и ги подменяте, обърнете внимание на заоблените вътрешни ръбове. Те предотвратяват закрепването на скобата в маркуча за отпадъчни води, когато е затегнат и евентуално причиняват теч.