Свържете дренажния маркуч към пералната машина и поддържайте правилната височина

Производителите определят височината, на която дренажният маркуч със стандартна дължина може лесно да бъде свързан към правилото на палеца, височината на устройството. Ако маркучът се удължи, максималната височина ще намалее. Дренажната помпа на устройството трябва да противодейства на триенето и гравитацията. Колкото по-кратък е пътят и колкото по-ниска е изходната точка, толкова по-добре.

Стандартни дължини, удължения и височини

Почти всички стандартни перални машини са оборудвани с дренажна помпа, която може лесно да се справи с височина на изпомпване до един метър на разстояние 1,50 метра. Връзката с конвенционален сифон е под мивката и мивката на височина около петдесет сантиметра.

  • Прочетете също - Свържете маркуча за източване на съдомиялната машина на правилната височина
  • Прочетете също - Свържете дренажния маркуч към пералня
  • Прочетете също - Свържете дренажния маркуч на съдомиялната машина

Ако маркучът за отпадъчни води на пералната машина е удължен, дренажната помпа се нуждае от повече мощност, за да измине разстоянието. След това тя губи това на височина. Разширения до около три метра могат да бъдат свързани с височина до осемдесет сантиметра.

Ако дренажният маркуч е по-дълъг, височината на сифона не трябва да надвишава петдесет сантиметра. Максималната дължина на маркуча не трябва да надвишава пет метра. Ако маркучът е на нивото на земята или дори наклонен, той може да бъде удължен до около осем метра.

Намалете разликата във височината или направете устройството по-ефективно

Има два начина да се повлияе на възможната височина на разреждане или да се управлява технически. Разликата във височината може да се намали чрез изравняване или да се осигури техническа поддръжка на пералната машина или да се закупи подходящото оборудване.

Налични са следните решения и опции:

  • Поставете пералнята на пиедестал или цокъл
  • Намалете връзката
  • Инсталирайте по-силна дренажна помпа
  • Инсталирайте пречиствателната станция за отпадни води

Правилното полагане на дренажния маркуч е много важно за оптималното използване на мощността на дренажната помпа. Той трябва да описва криви, които са възможно най-широки по пътя си и не трябва да бъдат прищипвани, прегънати или компресирани.

Някои перални машини от висококачествени производители на марка вече имат дренажни помпи на борда, които могат да се справят с височина на изпомпване до 1,50 метра. Нова, по-мощна помпа за последваща подмяна и монтаж струва между 150 и 400 евро, в зависимост от производителя.

Съвети и трикове Ако инсталирате сами по-мощна дренажна помпа, проверете гаранцията и гаранционните условия. В повечето случаи те остават незасегнати само когато са инсталирани от специалист.