Смяна на ролите на офис стол

По-голямата част от колелцата, върху които се плъзгат плъзгачи за офис стол, се използват с относително проста техника на включване. Някои по-стари или луксозни модели могат да имат фитинги с резба. При смяна, правилният избор на новия комплект ролки прави повече работа, отколкото самата подмяна.

В случай на неизправност първо почистете

Кръстосаната основа на офис стол има четири или пет рамена, в краищата на които са прикрепени ролките. Ако качеството на подвижността или подвижността са ограничени, първо трябва винаги да се прави опит за почистване на ролките.

  • Прочетете също - претапицирайте вашия офис стол с неподвижно или свободно покривало
  • Прочетете също - Добрият офис стол струва няколкостотин евро
  • Прочетете още - Преместване на офис стол върху ламинат без повреди

По-специално косата обича да се хваща по осите на ролките и да ги блокира. Нормалните домакински ножици със заострени краища, пинсети с дълга дръжка и прахосмукачка са полезни. "Навитата" коса се издърпва и многократно се разделя на отделни парчета.

Общи щепселни връзки

За да се поправи функцията на преобръщане на офис стол, не е необходимо да се разглобява столът . Поставянето на стола отстрани е достатъчно за достъп до колелата.

Съединителите на скобите и щепселите на ролковите пръти се съхраняват в прости телени пружини. Вдлъбнатина с форма на пръстен в горната страна на пръта позволява на пружините да "щракнат на мястото си". Винтовите версии имат стояща резба вместо лоста с конус. Той се завинтва в съществуващия отвор с вътрешна резба в съответната скоба.

Сменете поставените ролки

  • Поставете стола настрани върху твърда повърхност.
  • Хванете цялото тяло на макарата с една ръка и издърпайте макарата от нейното хранилище. Трябва да "преодолеете" силата на пружинната жица. Ако е необходимо, може да ви помогне внимателно приложен лостов инструмент.

Сменете завинтващите ролки

Необходими са ви два съвпадащи гаечни ключа или гаечен ключ и клещи. Двете противоположни гайки са разположени над ролката на стила. Резбовата връзка в основата на стола се върти обратно на часовниковата стрелка. Фиксиращите гайки се завинтват съответно.

Изберете правилните роли

Когато избирате правилния или надграждате нов колело, основното правило е, че колелото трябва да има противоположното свойство на състоянието на почвата. Твърдите ролки са идеални за меки повърхности като килими или руно, докато по-меките ролки са по-добри за твърди подове като ламинат, паркет и камък.

Съвети и трикове Можете да изберете както меки, така и твърди колела със звукопоглъщащи подложки. Винаги подменяйте пълния комплект ролки.