Сменете пантата на вратата на пералня

В по-голямата част от моделите пантата на вратата на пералнята не може да бъде сменена. За да получи правилната посока на отваряне, потребителят трябва да реши при покупка. Отделни производители като LG и Miele предлагат някои изключителни машини в своето портфолио. Промяната трябва да се извърши от специалист.

Популярни правни спирки и малки изключения

Пералнята има водоустойчив заключващ механизъм и електронен сензор за управление и наблюдение на програмата. Машините с правилен ограничител са много по-чести. Само няколко производители предлагат сменяеми панти на вратите. Във всеки случай те препоръчват инсталирането да се извърши от специалист. В противен случай може да изтече не само гаранцията на устройството, но и застрахователното покритие срещу повреда от вода.

  • Прочетете също - пяна на пералня - какво да правите?
  • Прочетете също - Как всъщност използвате пералня?
  • Прочетете също - Включете входа за вода на пералната машина

Изключения и име на модела

  • Производител LG

Вградени модели R-L2, R-A2 и R-D2
Френска врата M325SW
Френска врата R-M321GCV от годината на построяване 2015

  • Производител Miele

WWE320WPS
WWE330WPS
WCE670WCS
WWE660WPS
WCE670WPS

Обърнете внимание на посоката при покупка

Изборът на перални машини вече е ограничен при търсене на врата с лява панта. Много промоции и специални оферти не съдържат машини с тази посока на отваряне и затваряне. Пазарното предложение е разделено на около осемдесет процента десни и двадесет процента леви шарнирни устройства.

Съвети за настройка

Освен връзката за вода и канализацията и изпускането на отработения въздух, благоприятното позициониране на пералня със сушилня може да улесни работата и зареждането.

  • Машините, подредени една върху друга (издигнати), трябва да се отварят в същата посока
  • Машините, стоящи една до друга, трябва да имат спирачките една срещу друга, за да направят презареждането на прането възможно най-лесно

Вратите на сушилнята обикновено могат да се сменят

Малко по-сложно от смяната на пантата на вратата на хладилника е смяната на сушилня. По-голямата част от моделите могат да бъдат конвертирани сравнително лесно на по-късна дата. В зависимост от ситуацията с монтажа, сушилнята може да се адаптира към пералната машина в случай на съмнение. Трябва да се обърне внимание на поддържането на необходимите резервни части, които са включени в обхвата на доставката.

Съвети и трикове Ако търсите пералня с променлива спирка на вратата, търсенето обещава за изграждане на устройства по-голям успех, отколкото при избора на модели, показани като недохранен и безплатно.