Angelique wood - дърво за хидротехника

Само няколко вида дървесина, включително тропическите гори, всъщност са устойчиви на морска вода и устойчиви на вода. Това свойство е едно от изключителните свойства на дървото Angelique. Прочетете тук какви други свойства има този тропически дървесен вид.

Технически стойности

Стойност на описанието на измерената стойност
Насипна плътност приблизително. 0,7 g / cm³
Сила на натиск приблизително. 70 N / mm²
Сила на огъване приблизително. 120 N / mm²
  • Прочетете още - Подходящ грунд за дърво
  • Прочетете още - Абразивното руно за дърво е идеално за триизмерни детайли
  • Прочетете още - Изкуствено потъмняващо светло дърво

Други обозначения и обозначение DIN

Анджелик е известна и с редица други имена и местни имена. Те включват:

  • Сингапету
  • Тапалуна
  • Анджелика до Пара

Маркировката DIN съгласно DIN 4076 за дърво Angelique е AGQ

Виж

Зърно

Порите на дървото Angelique са много груби, но текстурата изглежда фина и равномерна. Освен ясно видимите пори, в зърното няма особени отклонения.

цвят

Сърцевината има типичен розов до светло червено-кафяв тон. Могат да се появят тъмни ивици. Когато е изложено на силна светлина, сърцевината потъмнява до светло лилаво-кафеникав цвят. В прясното дърво беловината е светлосива на цвят и по време на процеса на сушене потъмнява до жълтеникави до светлокафяви тонове.

Имоти

Angelique е много твърда и много здрава дървесина. За разлика от много други тропически гори, той все още е относително еластичен. Най-важното му свойство е устойчивостта на морска вода и солена вода, което прави Angelique подходяща и за хидротехника. Дървото Angelique също е много устойчиво на киселини.

Свиване и сушене

Сушенето само по себе си е безпроблемно, но могат да се образуват пукнатини, ако процесът на сушене е твърде бърз и неправилен.

съпротива

Angelique е силно устойчив на атмосферни влияния и също така силно устойчив на гъбични и насекоми атаки.

използване

Досега Angelique се използва главно в хидротехниката (шлюзови врати, пилоти). Използването на открито обаче определено е възможно и разумно.

произход

Анджелик идва главно от южноамериканските джунгли, но е широко разпространена и е родом от цяла Северна Южна Америка. Една от основните области на произход е Гвиана.

Тук ще намерите преглед на най-важните видове дървесина в световен мащаб. Можете да намерите преглед на най-важните тропически дървесни видове, като Анжелик, тук

Съвети и трикове При много твърди видове дървесина, като Angelique, са необходими специални инструменти за обработка. Тук се препоръчва използването на така наречените стелитизирани инструменти, които са изработени от специални сплави.