Анхидритна замазка: кои са нейните недостатъци?

Що се отнася до избора на правилната замазка, много от тях често са на загуба. Анхидритната замазка е екологична и предлага няколко предимства за потребителя. Анхидритната замазка обаче има и някои недостатъци, които винаги трябва да имате предвид. Можете да прочетете за тях тук.

Състав и свойства на анхидритната замазка

Анхидритът е предшественик на гипса. Поради този факт анхидритната замазка се държи като много гипсови материали. Преди всичко това включва висока чувствителност към влага.

  • Прочетете също - анхидритна замазка или циментова замазка? Плюсовете и минусите
  • Прочетете също - анхидритна замазка в банята - възможно ли е дори?
  • Прочетете също - анхидритната замазка има повреда от вода - какво да правите?

В CA замазка (калциева сулфатна замазка) свързващият агент не е цимент, а анхидрид. В резултат на това анхидридната замазка има значително различни свойства от замазката на циментова основа в някои области.

За влажните

Имоти

Ако анхидритът влезе в контакт с вода, той може да набъбне и обикновено е повреден в процеса. В случай на висока влажност, замазката може не само да се обезцвети и да набъбне, тя също така е склонна към плесен. Тук има висок риск.

Следователно не се препоръчва използването във влажни помещения или там, където има потенциал за влага. Такъв е случаят в стаи като:

  • Бани
  • Тоалетни
  • Перални
  • Сутеренни стаи

Като нагревателна замазка обаче, анхидритната замазка се предлага много добре като висококачествена употреба. Той има висок капацитет за съхранение на топлина и отделя топлина много равномерно.

Сухи сезони

За разлика от други видове замазки, CA замазката или анхидридът се втвърдяват много бързо. Докато при циментовите замазки често се налага да изчакате до 30 дни, преди да можете да нанесете подов слой, този период от време е само около 7 дни с анхидридна замазка.
За още по-бързо втвърдяване, анхидридната замазка може дори да бъде изсушена няколко часа след поставянето й с помощта на кондензаторна сушилня. След това втвърдяването става за много кратко време.

Циментовата замазка, от друга страна, има време за съхнене от 20-30 дни. Това е една от най-важните разлики спрямо другите видове замазки.

Устойчивост

В сравнение с други видове замазки, анхидридът на Esrich показва малка устойчивост. Следователно не е подходящ за силно напрегнати райони.

Последваща обработка и усилия

Полагането на анхидритната замазка отнема повече време и също така изисква обширна последваща обработка: подът трябва да бъде изцяло шлифован, за да може подово покритие да се задържа върху нея. Това също води до това

Съвети и трикове В среда, в която се изисква голям трафик и във всички помещения, в които вода или влага играят роля, по-добре е да използвате различна замазка.