Инструкции за нанасяне на навиваща мазилка

Ако възнамерявате сами да нанесете мазилка на руло, това обикновено не е проблем, тъй като едва ли се изискват някакви умения и резултатът е почти винаги чисто измазана стена с лека, визуално много интересна структура. Трябва обаче да обърнете внимание на правилната обработка и правилната подготовка.

Стъпка 1: подгответе стени

Във всеки случай проверете състоянието на стената преди мазилка. Стените трябва да бъдат чисти, сухи, твърди и по възможност да не абсорбират. Преди да нанесете мазилката креда и абсорбиращи основи трябва винаги да се фиксират с дълбок грунд (4,81 евро на Amazon *). Неравностите по стената трябва предварително да се запълнят. За разлика от почистването с мистрия, дори леките неравности трудно могат да бъдат изравнени с валцована мазилка, тъй като тук мазилката обикновено е по-тънка и по-равномерна, отколкото при мистрия. Разбира се, пълненето трябва да се извърши преди нанасяне на дълбокия грунд.

  • Прочетете също - обработете мазилка на тавана
  • Прочетете също - лесна за обработка мазилка за нанасяне на открито
  • Прочетете също - направете сами валякова мазилка

Стъпка 2: подготвителна работа в стаята

Когато дълбокият грунд е нанесен и изсушен, моля, маскирайте много внимателно всички зони, които не трябва да се докосват от мазилката. Дори и с умело нанасяне, рулонната мазилка обикновено има склонност да се пръска, така че действайте точно при маскиране и покрийте пода с бояджийска лента възможно най-добре, а повърхностите на прозорците и вратите, както и ключове и други елементи в стената с подходящ филм. Разбъркайте контейнера равномерно, за предпочитане с бормашина (€ 48,00 в Amazon *) и бъркалка. Това е важно, защото в противен случай ще бъде много трудно да се нанесе равномерно - и можете да видите това на стената в края. Ако използвате оцветяваща боя, винаги разбърквайте, докато в контейнера не се появят повече ивици боя.

Стъпка 3: измазването

Първо навлажнете малко ролката с вода, така че да попие по-добре мазилката. Сега нанесете мазилката с валяка, с движения, които са възможно най-равномерни, винаги в една и съща посока. Всички части на стената трябва да бъдат покрити равномерно и плътно. Ъглите и ръбовете са малко сложни, но трябва да работите с четката възможно най-малко, тъй като разликата в структурата обикновено е ясно видима. Следователно винаги трябва да преобръщате четката си.

Стъпка 4: завършване

Ако е необходимо, преработете с валяка на конструкцията или гъбата на конструкцията, след това премахнете всички маскиращи и оставете мазилката да изсъхне. Последващо боядисване, когато мазилката е суха, може, но не е задължително да се направи за всички мазилки.