аквариумни растения - жизнено деко

Аквариумът живее не само чрез обитателите си, но и чрез богат билков пейзаж, който работи като верен. Следователно пластмасовите растения са алтернатива, но не са под въпрос за истинския жив аквариум. Така че растенията могат също да действат здрави и естествено, компилацията трябва да гласува и като грижа.

Кои растения в аквариума?

Водните растения вземат хранителните си вещества над пълната площ на листата и стъблата. В това отношение водните растения работят напълно различно от растенията във въздуха. Следователно някои растения във водата също изискват двойно набъбване през наземната основа и водата.

 • Също така четене - растения за нано аквариума
 • Също така прочетете - аквариум - грижи и чистота
 • Също така четете - създаване на нано аквариум - по-малко е повече

Филтърни растения

Местните растения заемат хранителните вещества главно за техните фини филтърни листа. В резултат на това те избягват тези хранителни вещества, които иначе биха се превърнали в надплодиране и натоварване на водата. В тези фино цъфтящи растения корените се използват главно като закотвяне в основата на земята. Хранителните вещества са само в много малка степен по този начин.

Корен

Много растения, които образуват голям брой корени, чист и вентилират основата на земята. Те абсорбират хранителните вещества, преминали през мъртви растителни частици и излишната риба в пода. Как да се носим отново за почистване и здравословност на аквариума.

 • Местните растения за филтриране
 • Мъски топки или мъхови плочи
 • Големи листа за декорацията

Водни растения за декорацията

За да се създаде балансирано впечатление, сорт е необходим в засаждането. Въпреки това, не трябва просто да бъркате растенията. Предимно водните растения се предлагат като растителни растения с около десет отделни растения. Само специални растения се продават индивидуално в малки саксии.

С растителните растения можете да получите цели асортименти, в които колоритна смес от различни растения. Като основно устройство, такъв асортимент със сигурност е много подходящ. Въпреки това, трябва да поставите някои екстравагантни и декоративни единични растения на преден план, за да привлечете снимката.

Пластмасови растения или живи водни растения

Пластмасовите растения могат да бъдат алтернатива. Но тъй като естествените растения поемат част от пречистването на водата, стойностите на водата в аквариум без реални растения са трудни за контрол на контрола.

Ако се използват само пластмасови растения, аквариумът изисква голям брой риби и охлюви, които ядат до водораслите. На изкуствените растения бързо събира водорасли и мъхове, което трябва да премахнете отново и отново.

Растеж на растенията

Както в природата, растенията не винаги растат, както биха искали акваристът. Някои растения се грижат и стават жълти. На здравословен растеж, тези растения са отчасти далеч.

 • Проверете осветлението на силата си
 • Продължителността на осветлението може да се разшири
 • Акварски торове много икономичен и внимателен

Ограничаване на дивия растеж

Въпреки това, има и обратното, а именно растенията, които стрелят изключително в билката. Но трябва да погледнете много внимателно, защото някои растения се опитват да дойдат само на светлината и да стрелят нездравословно на височината. Въпреки това, растенията всъщност растат много бързо в истинска джунгла, първоначално помага на редовните дюзи на растенията.

 • Влажно оплождане поради излишната рибна храна
 • Намаляване на мощността на осветлението
 • Осветление

Избягвайте прекомерното оплождане

Растителни остатъци, които се отклоняват в земята, са твърде тор, както и излишната рибна храна. Чрез надплотяване, растенията могат първо да растат неконтролирани, но по-късно да умреш от. Това е и риболовът, защото качеството на водата страда от тора.

Ето как върви:

Как да освободите земята база от мъртвата мулч и какво трябва да търсите при почистването на аквариума, ние ще ви покажем тук в следващата статия.