Армировъчен разтвор - време за съхнене

Армировъчният хоросан образува подмазилков слой, което означава, че работата трябва да продължи след нанасяне на армировъчния хоросан. Времената за сушене са решаващи за това. Можете да прочетете повече за времето за изсъхване на армировъчния разтвор в следващото ръководство.

Няма общо време за изсъхване на армировъчните разтвори

Общ отговор относно времето за сушене не е възможен. Продуктите и техническият състав на армировъчните хоросани са твърде различни, въпреки че всичко със съответната армировка може да се нарече армировъчен хоросан. На първо място, ето разликите между продуктите:

  • Прочетете още - Обработка на армировъчен хоросан
  • Прочетете също - сплъстяващ арматурен хоросан
  • Прочетете също - боядисване на армировъчен хоросан
  • Лепило и армировъчен разтвор за фасади при използване на ETICS
  • Армировъчен хоросан с влакна, модифицирани като саниращ и реновационен хоросан
  • конвенционален хоросан (7,79 € в Amazon *) с подсилващи мрежи или подсилващи тъкани

Можете дори да използвате армираща мрежа за нивелиращата смес, за да подсилите почвените слоеве като замазка. От друга страна е използването на лепило и армировъчен разтвор за твърдите пенопластови панели и по-късното измазване на ETICS фасади.

Армировъчен хоросан и различни приложения

Този хоросан се нанася в тънък слой с дебелина 2 mm или повече (също в зависимост от производителя и неговите инструкции). Освен това има армировъчни хоросани от гипсова основа, които се полагат с дебелина до 15 мм. Следователно, когато работите с арматурен хоросан, трябва до голяма степен да следвате инструкциите на производителя на хоросана за времето на сушене.

Време за съхнене арматурен разтвор между 12 часа и 7 дни

Можем обаче да направим някои общи твърдения. Времето за обработка на лепило и армировъчен разтвор за ETICS е около два часа. В зависимост от производителя времето за сушене на слоеве с дебелина между 2 и 3 мм е между 12 часа и един ден. Има и съответния DIN, който трябва да се спазва.

При конвенционален фасаден ремонт времето за изсъхване на мазилка обикновено е най-малко 7 дни преди да бъде нанесена финалната мазилка. След това тази мазилка трябва да изсъхне отново най-малко 7 дни, преди да може да се нанесе фасадната боя.

Съвети и трикове Температурите също са решаващи, особено отвън на фасадите. Вече не се извършва сушене под 5 градуса по Целзий. От друга страна, армиращият разтвор не трябва да изсъхва твърде бързо, в противен случай не може да се втвърди правилно. Следователно температурите над 30 градуса не са разрешени за повечето армировъчни хоросани. Следователно трябва да адаптирате обработката на армировъчния хоросан към настоящите метеорологични условия.