ароматен аромат на гардероба

Вашите газови муфи или просто не миришат толкова свеж? Ние обясняваме как те могат да дадат приятен аромат с прости средства за вашия шкаф.

Защо миришеше неудобно в гардероба?

Тя може да има няколко причини, поради които мирише неудобно в гардероба:

  • Също така прочетете - красиви идеи за гардероба
  • Прочетете също - 6 идеи за гардероба
  • Прочетете също - Професионално боядисайте гардероба си
  • Дървото мирише лошо. Може би трябва да го нарисувате отново?
  • В него държите износени неща, които се изпаряват и по този начин разпространяват неприятна миризма.
  • Държите обувки в килера. Трябва да ги проветрите добре, преди да ги приберете обратно в килера, особено ако обувките са станали влажни. Дезодорантните обувки също могат да помогнат.
  • В гардероба ви има неща, които не са прани от години и просто миришат на дрехи, съхранявани дълго време. Подредете тези предмети или си измийте старателно.

Означава така, че да мирише в гардероба

Ароматно масло

Ароматизираното масло се предлага в различни аромати, от тръпчив аромат на бор до коледен ябълков аромат на канела и сладък ягодов аромат. Можете да го намерите в магазини за хардуер, дрогерии или други магазини за мебели. Когато купувате, уверете се, че купувате 100% чисто етерично масло и по-скоро ровете малко по-дълбоко в джоба си, така че да мирише дълго време. Бутилка от 10 мл струва около три евро. За целта трябва да си купите дървена топка, върху която се нанася ароматното масло. След това ги закачате в шкафа и добавяте няколко нови капки масло към тях на всеки няколко седмици, когато ароматът отшуми.

Сашета от лавандула или билки

Ако имате собствена градина, в която отглеждате лавандула или билки, можете лесно да извикате приятно ароматно саше от нея. Можете или да шиете това, или, ако нямате идея как да шиете, можете просто да вземете парче плат, да сложите билките в него и да завържете плата с връв, за да оформите чувал. Трябва да изсушите добре билките. Практически всички силно ароматни билки като розмарин, мента, риган, мащерка и др. Са подходящи като ароматни билки. Лавандулата има предимството, че не само мирише добре, но и държи молците далеч. Те не понасят прекрасния аромат на това лилаво растение.

Сапун

Като алтернатива можете просто да поставите парче приятно миришещ сапун в шкафа. Най-доброто нещо, което трябва да направите, е да го закачите от самоделна чанта, направена от връвчици, върху релсата за дрехи, за да може ароматът да се разпространи добре в гардероба.