Кухня на открито в градината - има ли смисъл това?

Така наречените външни кухни все по-често се срещат в немските градини. В тази статия ще разберете какво може да направи такава кухня, за какво е предназначена и какво прави. За това къде можете да вземете такива кухни и как можете да ги изградите сами.

Функция на външната кухня

Готвенето и измиването обикновено се правят в кухнята. В градината се провежда барбекю. Кухнята на открито съчетава и двете, за да създаде уникално изживяване.

  • Прочетете също - Кухненски настилки - Какво прави смисъла?
  • Прочетете също - Планиране на кухня на открито - ето как работи
  • Прочетете също - Боядисване на кухнята в зелено

По принцип външната кухня е зона за барбекю с разширени функции. Не само може да се пече на скара отвън, но и други ястия за барбекюто или градинското парти също могат бързо да се приготвят навън. След това използваните саксии и съдове могат незабавно да се измият и приберат отново навън.

Предимства на външна кухня

На обилно барбекю или градинско парти вече не трябва да ходите постоянно напред-назад между кухнята и зоната за барбекю. Салати могат да се приготвят навън, лют червен пипер и да се сервира всичко.

Също така няма нужда да носите използвани съдове в кухнята и да ги миете там. В повечето случаи това е досадно и отнема много време - с външна кухня това може да се избегне.

Обхват на услугите на външна кухня

В сравнение с домашната печка, външната кухня, разбира се, е по-скоро спартанска:

  • зона за барбекю
  • печка (обикновено газова печка, работеща с малка газова бутилка) и
  • обикновена мивка

Ако не го планирате в себе си, на повечето готови външни кухни напълно липсва защитено място за съхранение. Много рядко всъщност има повече от две котлони и горещата вода не винаги е на разположение за мивката.

Разходи за външни кухни

Готовите кухни на открито са много скъпи - в повечето случаи базовите цени за готови мини кухни за навън започват от около 2.000 евро. Кухните на открито на три пъти по-висока цена с едва ли по-обширно оборудване не са необичайни.
Комбинирането на външна мивка с барбекю и сервираща количка е лесно възможно, къмпинг котлоните с газова връзка, които просто поставяте върху сервиращата количка, също са много евтини за получаване.

Като цяло цената на такава комбинация е около 300 EUR до 400 EUR, в зависимост от това колко високо е качеството на отделните части, но може да бъде и до 1.Похарчете 000 EUR.

Съвети и трикове Първо, разгледайте какво има смисъл във вашия случай и от какво се нуждаете навън. В много случаи това може да бъде и хладилник. Съберете вашата външна кухня заедно от отделни части, в идеалния случай от отделни части, ако е необходимо.