Използвайте външна мазилка до колко градуса и оставете да изсъхне

Външната мазилка е проектирана да оформя обвивката на сградата в продължение на много десетилетия. Задържането и стабилността произтичат от химични, хидравлични и физични процеси. За да може връзката и "фиксираните нокти" да развият пълния си потенциал, трябва да се внимава по време на обработката и сушенето, за да се определи колко градуса по Целзий влияе.

Избягвайте крайности от всякакъв вид

Като цяло, свежата външна мазилка не понася крайности. Това важи еднакво за температурите и влажността. Трябва да се избягва на всяка цена да се полага външната мазилка през зимата и през лятото. Докато през лятото е възможна защита чрез изкуствено засенчване, например със завеса скеле, замръзването може решително да попречи на закрепването на външната мазилка.

  • Прочетете също - използвайте само външна мазилка с подходящата температура
  • Прочетете също - външната мазилка замръзна твърде рано
  • Прочетете също - Нанесете външната мазилка преди вътрешната мазилка

Занаятчиите и производителите определят температурата за обработка в диапазона от пет до тридесет градуса по Целзий. Трябва да се гарантира, че този температурен диапазон не е спаднал или надвишен, докато не е напълно настроен. В граничните райони трябва да се вземат предвид и други фактори като влажност и дъжд.

Дебелина на мазилката и време за втвърдяване

Казано по-просто, мазилката реагира по подобен начин на бетон и хоросан (7,79 евро на Amazon *) чрез изпаряване на съдържащата се в нея вода. Ако изчезне равномерно в точното количество и време, мазилката развива хидравличната сила на свързване, от която се нуждае. Това важи за всяка смяна.

Влияещи фактори, които могат да направят външната мазилка по-чувствителна към температури и да повлияят на настройката, е дебелината на мазилката.

Времето за сушене от един ден се изчислява като правило за всеки милиметър дебелина на слоя. Това време се съкращава, когато външната температура е твърде висока (от около 25 градуса). Ако външната мазилка замръзне, процесът на закрепване ще спре. В най-лошия случай външните температури под четири градуса действат като производител на ледени експлозивни бомби, които директно увреждат външната мазилка.

Ако е създадена топлоизолационна композитна система с външна мазилка, трябва да се вземе предвид влиянието на изолационния материал върху съответната температура. Покритите с фолио изолационни брезенти и пластмаси могат да ограничат температурния диапазон, в който процесът на втвърдяване може да протича необезпокоявано.

Съвети и трикове Ако процесът на строителство и напредъкът на новата ви сграда преместват датата на мазилката в "опасни " сезони и метеорологични температури, трябва да помислите за отлагане на мазилката в интерес на десетилетно решение.