Външната мазилка привлича влага и променя външния вид и консистенцията

Общото при външната мазилка, която изтегля влага, често е причината, която е трудно или невъзможно да бъде обяснена. По-специално, в близост до земята върху цокли, се вземат под внимание няколко структурни недостатъка. В допълнение към обширен ремонт и обновяване на и в зидарията, временно средство може да бъде осигурено с жертвена мазилка.

Възможни причини

Външната мазилка на фасадата е вид строителна кожа, която предпазва зидарията и малко или много я затваря. Мазилката обикновено се простира от основата близо до земята до покрива. Като цяло, разбира се, трябва да се избере устойчива на атмосферни влияния мазилка, която да издържа на накисване от дъжд и слана.

  • Прочетете още - Запечатване на външна мазилка и хидроизолация на основната площ
  • Прочетете също - Нанасяне на външна мазилка върху стиропор
  • Прочетете също - външна мазилка върху тухлена зидария

Ако се намокри и остане мокър, фугите се появяват в зидарията и мазилката се руши и не държи, следните причини са често срещани:

  • Изпръскването и задните води действат върху мазилката отвън
  • Мазилката не се разпръсква достатъчно
  • Зидарията и основата зад мазилката са мокри
  • Вода тече отгоре зад мазилката в зидарията (дефект на покрива)
  • Издигащата се вода се разпределя в зидарията
  • Изолацията на периметъра на сградата има дефекти

Ремонти и ремонти

Мазилката за изтегляне на влага, ако е правилно обработена, винаги показва структурни дефекти в сградата. Следователно, поправянето на пукнатини и запечатването им чрез боядисване е само прикриване и прикриване на симптомите.

Водата във влажна зидария винаги търси пътя на най-малкото съпротивление. В много случаи това е мазилката. Ако е "насилствено" запечатан, влагата ще причини други неволи, моделите на щетите ще се увеличат значително. Обновяването на външната мазилка винаги означава премахването й.

Жертвената мазилка може да помогне без крайно решение

Сградата и нейната мазилка винаги трябва да се разглеждат от гледна точка на строителната физика и топлинни условия. Промените във вътрешността, като бариерна мазилка в мазето, могат да запушат външната мазилка. Проникващата навътре влага, която се държи далеч, сега натоварва външната мазилка в зависимост от зиданата конструкция.

Ако е невъзможно да се определи и локализира причината, поради която външната мазилка привлича влага, решението може да бъде частична жертвена мазилка. Благодарение на своя състав, той абсорбира много влага, особено в основата на сградата. Добрите жертвени мазилки трябва да се подновяват само на около пет години.

Съвети и трикове Много доставчици работят с метода „Извън погледа, извън ума“. Не си позволявайте да правите компромиси с "влажността ", с изключение на вариантите за жертвена мазилка. Мазилката е вашият първи показател, когато става въпрос за запазване на строителната тъкан.