Дори евтиният линолеум има своята цена

Линолеумът принадлежи към групата на висококачествените подови настилки, изработени от естествени компоненти. Този факт и единствените трима съществуващи производители в света осигуряват ценова стабилност. Най-евтините оферти за подови настилки от линолеум започват от 15 евро на квадратен метър.

Линолеум или пластмаса

Обичайният ценови диапазон за подови настилки от линолеум е между двадесет и шестдесет евро на квадратен метър. Най-евтините предложения започват от 15 евро, въпреки че за тези цени се предлагат само отделни видове декор.

  • Прочетете също - Понякога спестявания с остатъци от линолеум
  • Прочетете също - линолеум: какви са разходите за придобиване и полагане?
  • Прочетете също - линолеум и вътрешен климат

Препоръчва се повишено внимание при оферти под 15 евро на квадратен метър. Някои продавачи се възползват от невежеството на потребителите за разликата между пластмасата и линолеума и предлагат PVC или винилови продукти като линолеум.

Колкото по-голяма е дебелината на линолеума, толкова по-висока е цената. Следователно, най-евтините подове от линолеум се предлагат като многослоен паркет с дебел слой от 1,5 милиметра дебелина. При тази дебелина обаче еластичността и мекото усещане са по-слабо изразени, отколкото при стандартната дебелина от два милиметра.

Евтино само в ценовия диапазон

Понякога второкласен линолеум или като B-стоки за по-малко от 15 евро се предлагат предимно на търговски и аукционни портали в Интернет. Това често са "разпенени" пластмасови покрития, които се моделират върху линолеум чрез имитиращ производствен метод. Истинският линолеум не се предлага като втори избор или с други ценови аргументи за по-малко от 15 евро на квадратен метър.

В ценовия диапазон от 15 до 25 евро на квадратен метър изборът вече е голям. Заслужава си с тримата производители Deutsche Linoleum-Werke под армстронг.com, Forbo под forbo.com и Tarkett под tarkett.de, за да проверите съответните специални оферти на уебсайта и да ги сравните с тези на местните дилъри и занаятчийски бизнес.

Проверете автентичността

Ако не сте сигурни дали евтината оферта е истински линолеум, поискайте проба от продукта. Това е често срещано и можете да направите тази проба да бъде оценена от търговец, на когото имате доверие. Свържете се с потребителските центрове за данни за контакт с тестови центрове за строителни материали.

Съвети и трикове Линолеумът може да бъде разпознат, поне грубо, от неспециалист въз основа на някои типични характеристики. Много продукти развиват лек мирис на лен. Когато са изложени на пряка светлина, пластмасите имат силен блясък, докато линолеумът има матово отражение.