Поставете пода на тавана

Видът на пода, който получава таванско помещение, зависи от това как се използва. В таванско помещение, което не е разработено, подът често действа и като топлоизолация. Разширен в таванско помещение, бившият склад се нуждае от павиран под, който е подобен на нормалните етажни етажи в сградата.

От частично до пълно покритие

Първият въпрос в незастроеното таванско помещение е дали таванското помещение трябва да се направи достъпно. Ако случаят не е такъв, изолационният материал може да бъде разположен или разточен повече или по-малко просто.

  • Прочетете също - Преди да премахнете тавана, изложете пода
  • Прочетете още - Полагане на декоративен под на тавана
  • Прочетете също - Проветрете тавана без прозорец

Най-простият начин за фиксиране на пода, който може да бъде изпълнен със или без изолация, е да се качите на тавана. За да направите това, пролуките между носещите елементи на подовата плоча се преодоляват с дървени дъски или дъски.

В зависимост от планирането могат да се полагат само отделни мрежи, да се затварят отделни пространства или да се покрива целият под. Дъските и дъските с дебелина пет сантиметра имат достатъчно тегло, за да ги поставят свободно като под.

Поставете изолация и спазвайте противопожарна защита и циркулация на въздуха

Ако под дървения под ще се монтира изолационен слой, са възможни следните строителни методи:

  • Дървесината се поставя директно върху достатъчно стабилен изолационен материал
  • Пропуските са „натъпкани“ с изолационен материал и дъските се поставят като мостове върху носещите конструктивни елементи
  • Повишения, които не образуват студени или топлинни мостове, са прикрепени към носещите елементи и подът е "запълнен" по цялата повърхност с изолационен материал преди полагането на плочите

При смяна на пода трябва да се обърне внимание на намесата в термиката на тавана. Когато подът е изолиран, условията на течение, циркулацията и дифузията на пода се променят.

За да се избегне изпотяване на зидарията, изолационният слой трябва да се нанесе правилно в съответствие с инструкциите на производителя. Същото се отнася и за залепени и по този начин пломби от плоскости. В идеалния случай истинско дърво се използва за всеки отворен под в тавана.

Преди полагането на нов под, коминочистачът винаги трябва да бъде попитан за необходимата противопожарна защита на тавана. По-специално около комина може да е необходима специална защитна изолация като ламарина.

Съвети и трикове Можете да постигнете звукоизолация на удара на тавана по най-евтиния и най-евтиния начин, ако поставите стари килими или мокети.