Докоснете цвета избирателно на кожен диван

Истинската кожа е пестелива и с правилните инструменти може да се докосне визуално добре. В случай на частично пребоядисване е препоръчително да се масажира в цветните частици, вложени в естествени материали носители. По-малки ремонти могат да се извършват с кожени писалки за оцветяване, които са подобни на фибрите или флумастерите.

Винаги тествайте предварително

Отново и отново се случва отделни петна по кожените капаци да оставят следи от драскотини. Те могат да бъдат проследени сравнително лесно с цветни моливи в кожа. Свободата от мазнини и прах е предпоставка за необходимия срок на годност.

  • Прочетете също - Нанесете четка върху цвета на кожения диван
  • Прочетете също - Пребоядисване на кожен диван или освежаване на избеляла боя
  • Прочетете също - Кожени диванни пръчки и става мазен

Ако се използват нормални влакна или флумастери, трябва да се провери дали могат да изсъхнат върху и в кожата. Постоянните маркери обикновено имат това свойство. В идеалния случай пробно оцветяване се извършва на скрито място. След изсъхване в продължение на няколко дни, трябва да се провери за устойчивост на абразия. За това е подходяща чиста бяла кърпа, с която цветната повърхност се търка леко напред-назад.

Това триене трябва да имитира движението, което се случва при нормална употреба. Ако кърпата остане чиста, може да се предположи, че нанесеният цвят няма да се изтърка по дрехите или кожата по-късно.

Граница между поправяне и боядисване

Приложенията за боядисване, които не надвишават два сантиметра в ширина, могат да бъдат наречени ремонти. В случай на по-големи поръчки, по-скоро трябва да се говори за боядисване или освежаващ цвят.

Типът цвят трябва да се вземе предвид при плоските цветове. Въпреки че "тънките " линии на писалката не оказват влияние върху цялостната структура на кожата, по-широките работни места трябва да бъдат обработени с дишащи агенти.

Елиминирайте механичните повреди

Класически промени в цвета възникват поради драскотини в кожения диван. Само цветното изображение може да бъде нарушено или да се повреди кожената повърхност. В допълнение към цялостното почистване се изисква "изравняване" на значителни драскотини.

Ремонтираната зона се шлифова гладко с абразивна паста или шмиргел с 800 песъчинки или по-фин. Кухините или пукнатините трябва да се запълнят с течна кожа, в зависимост от дълбочината им.

Съвети и трикове След като нанесете боя, "месете " и "разхождайте " обработените зони. Кожата разпределя цвета в структурата си. Можете да постигнете по-голяма трайност, ако повторите ремонта няколко пъти и отново и отново правите на кожата си „масаж“.